Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 25 mai 2012

Un pic de lapte de munte, de dimineata

Neața, dragi călători!

În meniul de astăzi avem ceva tare bun, care merge perfect pentru mic-dejun: lapte de munte (montmilch), cu care v-am familiarizat în povestea peșterii din Postăvaru. Articolul respectiv a fost "răsfoit" și de fidelul nostru călător Mihai Bobocea, căruia rândurile i-au amintit de expediția pe care a realizat-o acum aproximativ 2 luni, în Apuseni. Așadar, s-a gândit că ne-am bucura dacă ne-ar arăta ce a descoperit atunci, având în vedere că a dat, în prima jumătate a Peșterii cu Corali de la Câmpușel (Muntele Vulcan), de...

...ai ghicit...lapte! Așa cum se găsește și în grota despre care povestisem, dar pe care n-am apucat, încă, s-o explorăm, ci doar să-i admirăm intrarea...strâmtă și...stufoasă:D. Mihai ne-a trimis pe e-mail o imagine drăguță-foc, pentru care îi mulțumim încă o dată, și nu ne-am putut abține să nu vi-o arătăm și vouă. 

montmilch pestera cu corali

Așa arăta muntele care adăpostește peștera pe care a explorat-o Mihai. Arată foarte interesant pentru mica altitudine pe care o deține - 1263 m
muntele vulcan
foto: Wikipedia
P.S. În urma atenționării din comentariul lui Mihai, am descoperit că nu muntele de mai sus adăpostește peștera, așa că sperăm că n-ați dat buzna acolo degeaba. Pentru că e frumos, chiar dacă nu face subiectul articolului, îl lăsăm să-l admiri, dar îți arătăm și Muntele Vâlcan, o grupă din Retezat-Godeanu, mult mai înalt (1946 m - Vârful Vâlcan), unde se "ascunde", de fapt, Peștera cu Corali.

Creasta estică
creasta estica Muntii Valcan
foto: codmunte.wordpress.com
Creasta Oslea
creasta oslea muntii valcan
foto: cartitaplimbareata.ro
Deci... v-a plăcut delicatesa pe care v-am pregătit-o azi dimineață? Yummy...
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI

4 comentarii:

 1. Salutari,

  Ma bucur sa pot contribui, fie si marginal, la blogul vostru frumos. E vorba de Muntii Vulcan (ceva mai sud de Retezat, marginind DN66A), nu sunt sigur ca poza e cea potrivita, dar asa or arata de mai sus. Eu am fost pe zapada, asa ca nu mi-as da seama :)

  Pentru voi si alti curiosi, am suit pozele din acea tura speo excelenta. Setul de poze incepe cu Targu-Jiu, continua cu Cheile Sohodolului, Pestera nr. 5 de deasupra ponorului nr. 4 (crazy name, isn't it?), Pestera cu Corali (de unde provine poza cu formatiunile "ou" de montmilch de mai sus), ceva branduse in Poiana Elvetiana de la Campu lui Neag, Pestera lui Intzi, lacul de acumulare Valea de Pesti si o vedere de neuitat asupra Retezatului. Un weekend lung si obositor, dar perfect!

  RăspundețiȘtergere
 2. Pozele (era sa uit!) aici:
  https://skydrive.live.com/redir?resid=D59DFAF2B49E48F7!1793

  RăspundețiȘtergere
 3. Pozele sunt foarte frumoase. Ne-ai facut dor de duca;) Ai avut parte de o excursie pe cinste. Te invidiem!

  RăspundețiȘtergere
 4. Noi ne bucuram ca ne tii la curent cu locurile prin care mergi si iti multumim, inca o data, pentru asta. Ai dreptate in legatura cu muntele. Nu e ala din poza. O sa rectificam imediat in articol. Am observat ca se fac confuzii de nume intre Muntii Vulcan si Vâlcan. De fapt, asta pe care l-ai explorat tu ar fi Vâlcan, Vulcan fiind cel din Apuseni.

  RăspundețiȘtergere