Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 12 mai 2012

Surpriza de pe acoperis. In Brasov (+imagini din Centrul Vechi)

Un alt motiv pentru care iubim orașele medievale din România (Slavă Domnului că avem multe!), pe lângă aerul plin de istorie care răzbate din arhitectura deosebită a clădirilor, este faptul că, într-o simplă plimbare pe aleile bătătorite de atâta vreme, poți vedea pisici "în acțiune", pe acoperișurile cărămizii ale caselor. În București, le vezi mai mult cotrobăind prin gunoaie:(

pisica pe acoperis strada republicii brasov
Pe Strada Republicii, în Brașov

Pe 18 decembrie 2011, ne plimbam pe Strada Republicii din Brașov, când ne atrage atenția o mișcare "suspectă". Deasupra noastră, cocoțată pe acoperișul unei clădiri de vis-a-vis, o pisică grasă și frumoasă executa mișcări care sfidau echilibrul. Ce căuta acolo nu ne-am putut da seama. Probabil, se antrena pentru concursul de "gimnastică la bârnă al felinelor".

pisica pe acoperis strada republicii brasov

pisica pe acoperis strada republicii brasov

pisica pe acoperis strada republicii brasov

Cert e că a fost o încântare s-o privim și dacă s-a descurcat onorabil sau nu, tu decizi, după ce o admiri în clipul de mai jos:


Și dacă tot ne-am adus aminte de orașul de sub Tâmpa, hai să-ți mai arătăm câteva poze pe care le-am realizat în aceeași zi:

Biserica Adormirea Maicii Domnului. În Piața Sfatului
biserica adormirii maicii domnului piata sfatului brasov

Casa Sfatului și Biserica Neagră 
casa sfatului si biserica neagra brasov

centru vechi brasov

gang piata sfatului brasov

litere brasov tampa

Piața Sfatului 
piata sfatului brasov

Traseul telecabinei de pe Tâmpa
tampa telecabina brasov

Turnul Casei Sfatului 
turn casa sfatului brasov
____________________________________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI

3 comentarii:

 1. Vai cat imi place Brasovul! Este orasul din Romania in care mi-as fi dorit cel mai tare sa locuiesc. Nici prea mare, nici prea mic, cochet, aranjat, curat, modern si cu un centru vechi atat de frumos.... o placere.

  RăspundețiȘtergere
 2. ramona strinu12 mai 2012, 14:00

  Si cu cel mai fluent trafic din Romania, cu bulevarde largi si cu viteza medie de 60 la ora in oras...si noi visam sa locuim acolo!

  RăspundețiȘtergere
 3. Vai, fetelor, sunteti de-ale noastre:D Si noi iubim Brasovul, dar mai mult pentru amplasare;) Ca are muntii aproape: Bucegi, Postavaru, Piatra Craiului, Piatra Mare... Pe alese;)

  RăspundețiȘtergere