Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 15 mai 2012

Pranz in aer liber la Cornul Vanatorului

Dacă nu am putut lua micul dejun în aer liber, în Turia, ne-am mulțumit cu un prânz în grădina de vară a complexului  de 3*** "Cornul Vânătorului", din Pitești. Uite cum a fost să păpăm sub un foișor, înconjurați de verdeață, la peste 100 de km distanță de prăfuitul și zgomotosul București:

cornul vanatorului pitesti vedere din foisor

După ce am vizitat grădina zoologică, am simțit că ni se face foame. Eram în mijlocul Pădurii Trivale, la o distanță considerabilă de centrul orașului, unde sigur aveam unde să halim. Gândindu-ne unde să luăm masa, ne-am adus aminte că, la dus, am trecut pe lângă o mare grădină și unde, trăgând cu ochiul printre frunzele mari care îi ofereau intimitate și răcoare, am văzut foișoare din lemn și balansoare, iar atmosfera nu era întreținută de muzică, ci de susurul unor fântâni. Mda... atâta ne-a trebuit: doar să ne amintim și stomacul ne-a dat ok-ul să pornim într-acolo (strada Trivale nr 75). 

Când am ajuns, ne-am dat seama că nu avem destui bani cash la noi ca să ne permitem un prânz, dar chelnerii [fete și băieți - pentru toate gusturile;)] ne-au liniștit: se poate plăti prin card!

Ne-a luat ceva timp până ne-am ales locul ideal unde să prânzim. Într-un final, ne-am așezat la o masă mare din lemn, fiecare pe câte o bancă lungă din același material, cu o față de masă roșie. Eram sub un foișor lung, unde mai erau două mese (una - ocupată de un cuplu și alta - de 4 prietene). În dreapta mea (n.r. Anda) și stânga lui Ionuț, urca o scară spre un foișor, de unde aveai panoramă asupra întregii terase. 

foisor cornul vanatorului pitesti

gradina cornul vanatorului vedere din foisor

interior foisor cornul vanatorului pitesti

Parcarea complexului, vedere din foișor 
parcare cornul vanatorului vedere din foisor

Imediat ni s-a adus meniul și atunci am înghițit puțin în sec. Unele prețuri erau destul de mari, altele însă erau acceptabile. De exemplu, fiindcă dispun de laborator propriu de cofetărie, o Amandină era doar 3,5 lei - super ofertă;) De asemenea, au și meniuri cu 20 de lei. Unul dintre ele, pe care l-a savurat Ionuț consta în: 1 ceașcă cu țuică de Pitești, ciorbă de văcuță, costiță de purcel "muzicuță" cu cartofi țărănești, murături și chifle.

Cum ne-am simțit? Foarte bine! Pe o căldură destul de enervantă, am savurat răcoarea de aici. Mâncarea a fost foaaarte bună, deși nu e accesibilă oricărui buzunar. Decorul completa de minune atmosfera, deși servirea a fost cam lentă. Ți-l recomandăm? Da. Mai mult ca sigur, vom reveni;)

terasa cornul vanatorului pitesti

terasa cornul vanatorului pitesti

Puncte forte:

- mâncarea gustoasă și destulă
- amplasamentul (vara, grădina e de vis!, dar și iarna - aerul curat al pădurii nu are cum să nu te atragă). De asemenea, e singurul loc din apropierea grădinii zoologice unde poți mânca

DELICIOOOASSSSĂ... Înghețata e de la Betty Ice
inghetata cornul vanatorului pitesti

Puncte slabe:

- prețurile (destul de piperate)
- servirea lentă (chelnerii sunt mulți, dar nu se ajută între ei - fiecare e cu masa lui și nimeni nu se bagă peste munca altuia)
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI