Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 23 mai 2012

Poiana Ruia - Verdeata cat vezi cu ochii

După ce am văzut intrarea în Peștera de Lapte, am mers înainte până am dat de o bifurcație. În stânga - triunghi albastru (nu aveam treabă pe acolo). În dreapta - ne intersectam, un pic mai încolo, cu banda albastră (traseul care venea de la Crucurul Mare - da, așa se numește:P), apoi cu poteca de la halta Timișu de Jos (cruce albastră) și, cărarea ar fi continuat pe bandă galbenă. Aia era direcția pe care trebuia s-o urmăm, pentru că intenționam să ajugem aici:

poiana ruia
Poiana Ruia

Traseul continua pe o cărare lină, care părea strânsă ca-ntr-o menghină de copaci. O porțiune destul de întunecoasă, dar pe care o ținem minte și acum, la 3 ani distanță, pentru că ne-a plăcut foarte mult. Credem că eram deja destul de încălziți, așa că nu se putea să nu ne placă răcoarea montană.

carare de la pestera de lapte spre cabana postavaru

carare spre cabana postavaru de la pestera de lapte

Pe la 15:30, întunecimea s-a risipit și ne-a "izbit" o lumină puternică. Ajunseserăm în Poiana Ruia. Iar soarele "își făcea treaba". Nu-i păsa că de-abia începuse vara (era 7 iunie 2009) și că avea timp 3 luni să tot ardă totul sub el, mărețul soare încingea cât putea de tare deschizătura asta din munte.

Ne aflam, practic, în mijlocul poienii. La 1658 m. Jos, se distingea Poiana Brașov. Sus, stația terminus a telecabinei. Și, între aceste două planuri, eram noi, privind verdeața care ne înconjura și, mirându-ne ca AICI, cum totul urma să se transforme într-o mare de alb și pustiu, la 7 luni distanță sau, chiar mai devreme, dacă iarna se grăbea să poposească aici.

carare spre cabana postavaru

panorama poiana ruia postavaru

refugiu poiana ruia

poiana ruia
Poiana Ruia

Acum, că ai văzut cum arăta vara, acum trei anișori, iată cum se prezenta poiana, anul trecut, în decembrie:

Între timp, apăruse acest bazin menit să asigure pârtiei zăpadă artificială
bazin acumulare zapada arficiala postavaru

spre masivul postavaru vedere din telecabina

foto: razwww.ro
Ce urmează după Poiana Ruia? Pregătește-te...bătăi de tobă...suspans...Vine Cabana Postăvaru, cu una dintre cele mai tari panorame pe care le poți admira de pe munte!
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI

3 comentarii:

 1. Discutie, azi, pe Facebook:

  Gigi Dicu frumos ...

  Hai la Bord ne bucuram ca-ti place. In realitate e si mai frumos. Trebuie sa mergi intr-o vara;)

  Gigi Dicu Cu siguranta....:) Unele "calatorii" te indeamna imediat sa le vizitezi!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Wow! Bazinul ala strica tot peisajul :(!

  RăspundețiȘtergere
 3. Din pacate, ai dreptate. Daca nu au gasit alta metoda sa aiba zapada la cheremul sportivilor...

  RăspundețiȘtergere