Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 10 mai 2012

Hai la Zoo Pitesti!

Suntem doi copii. Și probabil vom fi mereu. Așa că nu am putut rata ocazia ca în vizita din Pitești să nu trecem și pe la grădina zoologică. Știam că e mică, dar că e situată într-un cadru natural superb. Știam cum să ajungem, fără să întrebăm vreun localnic. Dar nu știam că o să ne placă așa de mult!

urs balaceala zoo pitesti

De la Gara de Sud a Piteștiului (o vezi în imaginea următoare), am luat autobuzul 8 (3,6 lei/2 călătorii; stația este imediat lângă gară, cum ieși - în dreapta). Am mers până la capătul de linie, trecând prin centru și prin cartierul Trivale, care ne-a impresionat în mod plăcut - avea blocuri colorate și verdeață multă.

gara pitesti sud

Am coborât unde vezi în poza care urmează și am făcut dreapta, pe Bulevardul Libertății, nu înainte de a ne întâlni cu o pisică neagră, cu o fundă galbenă în jurul gâtului, care părea "stăpâna" locului.

capat linie 8 pitesti

pisica sub banca pitesti

Am înaintat 200 m, trecând pe lângă niște vile frumoase, apoi am pătruns în pădure. Ne-a cucerit din prima! Avea răcoare, era verrrrdeeee și era amenajată cu trotuare de ambele părți ale șoselei cu asfaltul în stare excelentă. Am mers 400 m într-o încântare continuă, respirând din plin aerul proaspăt...

alee trivale pitesti

spre zoo pitesti in trivale

...apoi am ajuns la o bifurcație cu indicatoare. În dreapta, drumul ducea spre Mănăstirea Trivale, la care urma să mergem, la întoarcere. Noi am ales calea din stânga, căci pe acolo ne spunea marcajul că se ajunge la Grădina Zoologică. După alți 200 m, am ajuns la hotelul-restaurant "Cornul Vânătorului", care avea indicator rutier din centrul orașului și care ne-a făcut cu ochiul prin mesele așezate într-o grădină cu foișoare, fântâni și balansoare. Când ne-am întors de la Zoo, ne-am oprit aici pentru prânz.

De la C.V., am mai mers 800 m și am dat de o nouă bifurcație, unde am luat-o spre dreapta (erau două indicatoare spre zoo), iar după alți 100 m am ajuns, în sfârșit, unde ne doream. În total, de unde ne-a lăsat autobuzul, am făcut aproape 2 kilometri.

intrare zoo pitesti

Pe internet, găsisem că taxa de intrare pentru 1 adult este de 3 lei, dar între timp se pare că s-a majorat la 5 ron, că noi atâta am dat. Există și taxă foto/video (30 lei), dar n-am achitat-o și am putut face poze nestingheriți. Probabil, se aplică doar pentru fotografieri/filmări profesioniste. În interior, nu te urmărește niciun angajat să vadă dacă pozezi fără să plătești sau dacă dai mâncare animalelor și nici supraveghere video nu există.

Imediat după intrare, pe stânga, e o cameră cu trofee vânătorești, la care ai acces doar dacă-i ceri celui căruia îi plătești biletul să-ți deschidă ușa. 

Grădina Zoologică din Pitești nu e mare, are doar 12 ha, dar e amenajată bine (locul 4 în ţară din punct de vedere al dotărilor şi al investiţiilor realizate în ultimii ani) și e o reală plăcere să te plimbi prin dânsa. Dispune de un loc de joacă pentru copii, un lac (care e, de fapt, casa unor lebede) și un animal pe care nu-l mai văzusem în altă parte. Se numește watussi, are 5 ani, cântărește cam 600-700 kg, papă fân, grăunțe de cereale și morcovi și îl poți vedea în fotografia de mai jos.

watussi zoo pitesti

Căsuță-ciupercuță, la locul de joacă
casuta ciuperca zoo pitesti

Documentându-ne pe internet, am înțeles că grădina zoo piteșteană are peste 130 de animale și păsări, în 39 de specii, care provin din Africa, Australia, Siberia, Tibet, India şi România. Nu am văzut chiar atât de multe, dar pe lângă watussi, am admirat găini de ornament, ulii, un leu și un tigru, urși, porci pecari, fazani, porumbei, păuni, un curcan, doi lupi, cai, capre și oi, babuini, lebede, iepuri și alte păsări.

capra si pui zoo pitesti

iepure zoo pitesti

lebada zoo pitesti

miel zoo pitesti

Porci pecari 
porci pecari zoo pitesti

pui capra zoo pitesti

pui capra zoo pitesti

tigru zoo pitesti

"Deliciul" sau "atracția" principală a acestei grădini zoologice o constituie, după părerea noastră, urșii. Erau tare jucăuși, se bălăceau în pat, se zgomotoceau și mai că-ți părea rău că nu te întâlnești cu ei în pădure:D 

urs balaceala zoo pitesti

ursi zoo pitesti

ursul linge bara zoo pitesti

Ar mai fi niște mici atracții, dar care nu aparțin propriu-zis de zoo. Le-am întâlnit la intrare, alături de mama lor (la fel de pufoasă) și nu am rezistat să nu ne jucăm puțin cu ele. Cum am zis și la începutul articolului, suntem niște copii:D 

pisicuta furioasa zoo pitesti

pisicuta zoo pitesti

pisicuta zoo pitesti

Nu ne rămâne decât să te invităm și pe tine la Grădina Zoologică din Pitești, pentru că și dacă nu-ți plac animalele, piticaniile pufoase de mai sus sau urșii neastâmpărați o să-ți înmoaie inima și o să te distreze copios.
____________________________________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI

4 comentarii:

 1. ramona strinu10 mai 2012, 17:06

  ce frumos...mi-ati amintit de vizita noastra acolo anul trecut.si noua ne-a placut fff mult

  RăspundețiȘtergere
 2. ne bucuram sa aflam ca v-am facut o surpriza placuta. speram sa nu fie ultima;)

  RăspundețiȘtergere
 3. ramona strinu10 mai 2012, 19:57

  cu siguranta, urmaresc toate noutatile voastre de pe blog...si asa ma bucur cand vad locuri unde am ajuns si eu:)

  RăspundețiȘtergere
 4. uite ca ne-ai facut si noua o surpriza placuta, spunandu-ne ca ne urmaresti "orice miscare". Iti multumim si tinem legatura;)

  RăspundețiȘtergere