Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 8 aprilie 2012

Sa invatam de la natura, by Gradina Botanica din Bucuresti

pod gradina botanica bucuresti
foto: fannox.ro

A venit primăvara, așa că pofta de ieșit afară se întețește. Dacă ai ghinionul (noi așa îl considerăm, dar să nu ne plângem prea tare:D) să trăiești în București, știi că spațiile verzi nu sunt de ajuns pentru toți cetățenii. Dar când ai chef de plimbare, faci cumva, ceva și găsești un colț de natură. Căutând un nou loc unde să ne refugiem de ORAȘ, ne-am amintit de Grădina Botanică. Da, nu se compară cu cea din Cluj-Napoca, pe care o poți admira AICI, dar dacă ești "capitalist" te mulțumești și cu cea din București. 

Curioși să aflăm cât mai costă intrarea (5 lei/adult - doar parcul; serele sunt în renovare, muzeul se vizitează doar marți, joi, sâmbătă și duminică, între orele 9-13 și mai dai 2 lei), am intrat pe www.gradina-botanica.ro.
Mare ne-a fost mirarea și o reală plăcere să găsim ce am descoperit, pe lângă taxele de vizitare/fotografiere/filmare/închiriere plante.

Imediat ne-a fost atrasă atenția de mesajele din campania "De 150 de ani învățăm de la natură", dedicată aniversării a 150 de ani de activitate a Grădinii Botanice "Dimitrie Brandza". Trecem peste faptul că suntem în 2012 și sărbătoarea a fost acum 2 ani și că site-ul a rămas "amorțit" în acel an (inclusiv secțiunea de știri are ultima intrare pe 5 noiembrie 2010). 

Mesajele sunt foarte frumoase, instructive și demne de reținut. Și mai ales de pus în practică. Așa că...hai să învățăm de la natură!

De 150 de ani învățăm de la natură. Plantele trăiesc într-un echilibru perfect cu natura. Niciodată nu consumă mai mult decât are nevoie, niciodată nu fac rău mediului. Altfel spus, ele sunt responsabile. Aceasta este lecția pe care trebuie să o învățăm de la natură, cu ajutorul Grădinii Botanice
mesaj gradina botanica bucuresti


Un copac aruncă doar ce natura poate refolosi. EL NU AR LĂSA PUNGI DE PLASTIC PE JOS
mesaj copac gradina botanica bucuresti


Chiar și o floare știe că nu trebuie să ignori energia soarelui. EA NU AR LĂSA BECUL APRINS DEGEABA. 
mesaj floare gradina botanica bucuresti


Un sequoia folosește doar apa de care are nevoie. EL NU AR LĂSA ROBINETUL DESCHIS. 
mesaj sequoia gradina botanica bucuresti


Un stejar emană în fiecare oră 1,7 kg de oxigen. EL NU EMITE GAZE DE EȘAPAMENT. 
mesaj stejar gradina botanica bucuresti

____________________________________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI