Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 18 aprilie 2012

Platoul Coronini: debut de primavara

Sâmbătă, pe 14 aprilie 2012, am pornit din dreptul pensiunii "Casa Lorabella", adică de pe strada Zăvoiului nr.1, și am urmat indicatorul spre Platoul Coronini. N-ar fi fost prima dată când poposeam acolo (vezi AICI întâia vizită), dar tocmai se mai liniștise ploaia și bănuiam că o să dăm de un peisaj umed, dar mult mai viu, pus în evidență de precipitație. A fost mai mult decât ne așteptam!

Singurul adăpost din Platoul Coronini
adapost in aprilie platoul coronini baile herculane

De la pensiune până în Platoul Coronini nu am făcut mai mult de 10 minute, pe jos, cu tot cu opriri pentru pozat. Se poate urca și cu mașina (e drum de pământ și piatră), dar dacă tocmai și-a făcut de cap ploaia, mai bine lași automobilul să se odihnească și pornești la pas. Bineînțeles, dacă îți dorești cu tot dinadinsu să-ți rămână mașina împotmolită, n-ai decât să te încumeți să urci pe patru roți! Drumul însă nu e deloc greu, ai de urcat doar 2-3 serpentine și gata, ai ajuns!

În Ajun de Paște și imediat după ce ploaia "a luat o pauză", nimeni (în afară de noi doi) nu se afla aici, la 218 m altitudine și ora 10 dimineața. Natura putea, astfel, să-și continue, nestingherită, opera de artă. Să picteze câțiva arbori cu alb, să dea o tușă mai puternică de verde ierbii, să pună în valoarea maro-ul pământului...

Pe o cărare lăturalnică
detaliu frunze baile herculane

Drumul spre platou 
peisaj spre platoul coronini

spre platoul coronini baile herculane

Strada Zăvoiului, vedere de pe drumul spre Platoul Coronini 
strada zavoiului baile herculane

Într-un colț al "tabloului", câteva case d-abia se zăreau printre "primăvara" care le înconjura, iarba mustea de apă, iar cărările erau noroioase. Culmile din jurul poienii largi, în pantă ușoară, parcă fumegau... Natura își trăgea sufletul după ce ploaia o sâcâise și nu o lăsase să definitiveze primăvara. 

Pentru noi, era un al doilea "mic-dejun": colorat, asezonat cu liniște și pentru mai mult "gust" - cu o atingere de ploaie. Ăsta DA început de zi!

adapost in platoul coronini baile herculane

case primavara platoul coronini baile herculane

culori padure baile herculane

platoul coronini aprilie 2012

platoul coronini aprilie 2012

vedere din platoul coronini aprilie 2012

____________________________________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI

4 comentarii:

 1. Natura mai spala din uitarea asternuta pe zidurile hotelurilor parasite din centru. Nu-mi place statiunea, este o mizerie, natura insa este incredibilde darnica.

  RăspundețiȘtergere
 2. Cladirile din statiune arata foarte rau, dar tot sunt frumoase. Noua ne place foarte mult statiunea, in special pentru peisajele care o inconjoara si multitudinea de obiective pe care le poti admira in cel mai mare Parc National din tara. Daca treci cu vederea degradarea cladirilor istorice si iti amintesti ca, in secolul trecut, era considerata cea mai frumoasa statiune din Europa, parca o vezi cu alti ochi.

  Cel putin, noi asa am facut si ne-am indragostit de acel colt de Romanie, revenind acolo oricand avem ocazia.

  RăspundețiȘtergere
 3. Da si eu sunt de acord cu voi, e o statiune frumoasa. Eu m-am simtit foarte bine acolo, mi-au placut si oamenii si peisajul. Da, e drept m-au intristat cladirile alea in paragina, dar cine stie, poate cu timpul se va rezolva problema asta. Ar fi pacat sa nu.

  RăspundețiȘtergere
 4. Si noi ne-am simtit, de fiecare data, foarte bine, ca altfel nu reveneam:D

  Se lucreaza la cateva cladiri, doua sunt deja renovate, dar mai e mult pana se va vedea o diferenta...

  RăspundețiȘtergere