Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 9 aprilie 2012

La Zappa Rock&More sau cum se potriveste ciocolata calda cu rock-ul?

Răspunsul: chiar foarte bine!

Asta ne-a fost dat să descoperim ieri, într-o duminică mohorâtă, în care aveam chef de ieșit, dar vremea nu ținea cu noi.

Am ajuns la Piața Romană, am mers spre ASE, am cotit pe Calea Dorobanților și pe prima străduță în stânga (Maior Dimitrie Giurescu) am intrat la numărul 2, adică la Zappa Rock&More. Duminica, localul este deschis de la ora 17 la 22. Noi ajunseserăm exact la 5 după-amiaza, așa că am fost primii clienți. Până pe la 7 jumătate, când am plecat, nu mai venise decât un cuplu. Probabil, de vină pentru lipsa de consumatori era vremea nasoală care nu te determina să ieși în oraș. Nouă ne-a convenit de minune intimitatea și faptul că singurul zgomot care se auzea (discret) era muzica rock din difuzoare.

Cum intri, te "izbește" portretul lui Frank Vincent Zappa, care te hipnotizează cu o asemenea putere încât îți vine foarte greu să-ți desprinzi privirea de la el. Când reușești, te așezi la mese din lemn, lustruite și foarte curate, încadrate de colțare, tot din lemn. Unul din pereți este acoperit în întregime cu print-uri ale unor albume, prin care am descoperit și creațiile trupei Led Zeppelin. La parter, e un fel de beci, cu pereți de cărămidă, dar ieri era închis.

interior zappa rock&more

printuri zappa rock&more

Asta se vedea pe geam 
pe geam zappa rock&more

Prețurile nu sunt nici cele mai mari, nici cele mici pe care ne-a fost dat să le întâlnim. Sunt cele practicate în centrul Bucureștiului. Atmosfera e numa' bună de chatuit cu prietenii, în compania unei băuturi tari sau, dimpotrivă, alături de un ceai sau ciocolată caldă.

Pentru cine nu știe, Zappa (1940-1993) a fost un cântăreț, compozitor, chitarist și producător de muzică american, care a lansat 75 de albume! de-a lungul unei cariere de 35 de ani. A abordat genuri ca doo-wop, R&B, jazz, aranjamente de muzica clasică contemporană, rock. 

Ăsta-i Zappa
portret zappa rock&more

portret si chitara zappa rock&more

Din meniu (prețuri în RON):

Stella Artois: 7
ciocolată caldă (din aia care se bea cu lingurița): 7
Silva neagră: 6,5
Coca-Cola (250 ml): 5
limonadă: 8

P.S. Fotografiile au fost realizate cu premiul nostru din campania pentru Boromir, HTC Wildfire S.

Și un pic de muzică: Zappa - Montana. LIVE
____________________________________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI

2 comentarii:

  1. depinde ce fel de rock, obligatoriu sa fie unul relaxant..

    RăspundețiȘtergere
  2. ai dreptate. Din fericire, chiar asa era. Se auzea in surdina si nu era deloc deranjant. Era o muzica de calitate, numa' buna pentru o duminica dupa-amiaza...

    RăspundețiȘtergere