Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 19 aprilie 2012

La Foisorul Verde, de ploaie te poti ascunde

De la Platoul Coronini, am pornit spre Foișorul Verde, pe marcaj punct albastru. Pe traseu, ne-am întâlnit cu 3 salamandre, dar am și savurat din plin primăvara care începea să pună stăpânire pe pădure. Un sfert de oră am făcut de la Platou la Foișor și chiar în momentul în care am pășit în interiorul construcției de lemn, a început să plouă. Parcă natura era supărată pe noi că ne-am ascuns și încerca să dibuie pe unde ne-a pierdut.

foisorul verde paste 2012

Planul naturii a funcționat în cele din urmă. Am așteptat câteva minute bune ca ploaia să înceteze, dar devenea din ce în ce mai serioasă. Nu aveam umbrele sau pelerine, ci doar niște glugi atașate la hanorace. O nimica toată! Adaugă și că nu aveam nimic de băut sau mâncat cu noi și tabloul e complet. În tot acest timp, am privit, printre frunzele care ne blocau priveliștea, spre Cazinoul din Băile Herculane, spre Crucea Albă și spre celelalte clădiri din stațiune pe care le puteam zări, cât de cât.

carare platoul coronini-foisorul verde aprilie 2012

carare platoul coronini-foisorul verde aprilie 2012

carare platoul coronini-foisorul verde aprilie 2012

peisaj sumbru aprilie 2012 baile herculane

Totul în jur era umed, ploaia bătea furioasă în acoperișul foișorului... Eram numai noi doi, natura, salamandrele și ploaia... Nimeni altcineva nu îndrăznise să iasă la o plimbare prin pădure pe un timp atât de capricios, dar noi nu am avut stare, așa că acum trebuia să suportăm "toanele" vremii.    

După aproximativ jumătate de oră de când ne aflam sub protecția foișorului, ploaia a dat semne de slăbiciune. Oportunitate pentru noi de a porni înapoi spre oraș. Nu bine am făcut noi câțiva pași că natura și-a dat seama că am ieșit din ascunzătoare și că ne-a "descoperit". Așa că, ce avea de pierdut decât să ne "salute" cu o nouă repriză de udat, de data asta...din plin? Ne-am pus glugile, dar nu făceau față, așa că am pornit la goană, prin pădure. Adică, am fugit pe pietre ude, frunze alunecoase, noroi... Ne așteptam ca din clipă în clipă să facem cunoștință, la propriu, cu acest teren, dar am avut noroc și fundurile noastre nu au fost vătămate:D

Crucea Albă
crucea alba vedere de la foisorul verde

În fața foișorului 
cuib langa foisorul verde

interior foisorul verde aprilie 2012

Am trecut și pe lângă catacomba pe care o văzusem AICI, dar deși ne tenta să ne adăpostim în ea, am renunțat la idee. Cine știe ce lighioane se refugiaseră acolo? Nu am urcat spre Izvorul Munk, ci am cotit spre dreapta și, după câteva minute, am ajuns în dreptul Bisericii Romano-Catolice, care ne-a oferit protecția de care aveam nevoie. Despre lăcașul de cult - numai de bine, dar în episodul următor - vezi AICI.

Ce-ți mai place șaorma, pardon ploaia!
melc baile herculane

portret la foisorul verde baile herculane

primavara 2012 baile herculane

____________________________________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI

5 comentarii:

 1. E tare faina natura dupa ploaie. Mai ales primavara cand este asa proaspata :)! Frumoase poze si plimbare, chiar daca a fost cam "uda "ploaia :)...

  RăspundețiȘtergere
 2. Ne bucuram ca ti-au placut pozele si plimbarea. Pozele puteau sa iasa si mai bine daca nu ne luptam cu ploaia, atunci cand le capturam. Ne-a placut si noua tare mult natura "uda", dar ne-ar fi placut si mai mult daca nu eram udati si noi:D

  RăspundețiȘtergere
 3. A doua oara cand il citesc si tot imi place..bine,e fain sa vad ca ii mai prinde ploaia si pe altii nu doar pe mine :)))))...pozele tare faine ;)

  RăspundețiȘtergere
 4. Buna dimi! ma simt asa de bine cu voi, am simtit fiecare picatura de ploaie, iar poteca pe care am mers cu voi m-a dat gata. Am urcat la bord si n-am de gand sa cobor nici daca imi dati branci :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Foisorul Verde , Galben si Grota Haiducilor au fost renovate anul acesta.

  RăspundețiȘtergere