Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 17 aprilie 2012

Ajunul Pastelui, pe malul Cernei

Sâmbătă. 14 aprilie 2012. Mai sunt câteva ore până când credincioșii ortodocși din toată lumea vor primi cea mai importantă veste din acest an: Hristos a înviat! Cei mai mulți dintre ei se odihnesc înainte de a se pregăti să meargă la Slujba de Înviere, gospodinele sunt pe ultima sută de metri cu prepararea bucatelor, alții urmăresc programele TV dedicate Sărbătorii Pascale, copii sunt nerăbdători să treacă timpul mai repede ca să ia, mai curând, lumină... Dar, în România, în județul Caraș-Severin, într-una dintre cele mai pitorești stațiuni din Europa sau, poate, chiar din lume, doi tineri au ales altă variantă de petrecere a acestui răgaz până la anunțul important de diseară. Poate cea mai bună variantă...

terasa casa lorabella cerna

De cel puțin două zile, stațiunea de care suntem siguri că ți-ai dat seama că e Băile Herculane, a fost udată de o ploaie perseverentă, care nu s-a lăsat până nu a stricat planurile excursioniștilor poposiți la poalele muntelui Domogled. Nouă, cel puțin, ni le-a dat complet peste cap. Dar în ciuda acestui mare inconvenient, ne-am zis că trebuie să profităm la maximum de zilele petrecute aici, așa că ne-am pus pe savurat tot ce e mai frumos în zonă (și aici cam totul e frumos!). Iar unul dintre elementele care-i dau savoare acestui colț de pe Pământ este râul Cerna.

În urma precipitațiilor prelungite, Cerna s-a "îngrășat", dar nu ne-a deranjat. Ba dimpotrivă. Arăta foarte "nervoasă" și părea că vrea să facă mai multă "mișcare", ca să scape mai repede de "litrii" în plus și să-i arunce în "cârca" Dunării. Arăta, așadar, mai frumoasă ca niciodată! Și nu ne-am putut abține să nu-i dedicăm o parte din timpul nostru, că oricum aveam câteva ore "de pierdut" până la miezul nopții, când urma să mergem la Slujba de Înviere.

În sprijinul ideii noastre de petrecut o după-amiază de relaxare totală, întru admirația Cernei, a venit chiar pensiunea unde eram cazați, Casa Lorabella. Situată pe malul preafrumoasei ape pe care tânjeam să soarbem din priviri, a profitat la maximum de amplasament și și-a tras o terasă faină-faină, la care numaidecât am poposit noi, cu o Coca-Cola, o Timișoreana și o porție de crêpes cu înghețată de fructe de pădure, alături. Că sesiunea de admirat nu era completă pe stomacul gol și gâtul uscat!:D

crepes cu inghetata de fructe de padure casa lorabella

sticla coca cola cerna casa lorabella baile herculane

În fața noastră, Cerna își "făcea exercițiile", cu o măiestrie aparte, iar pe malul celălalt, un izvor de apă termală curgea necontenint spre ea, parcă vrând s-o încurce, îmbuibând-o cu și mai mult lichid. În stânga, o parte din Domogled asista impasibil la efortul râului de a "slăbi". Noi ne gândeam deja ce idee bună am avut să stăm aici, când șirul meditației ne-a fost întrerupt de niște zgomote suspecte, care veneau din spatele nostru. Curioși, ne-am întors și am dat cu ochii de... două mâțe! Un deliciu pentru Anda:D Mai delicios decât porția de crêpes pe care tocmai o savuram. Piticele cu blană, însă, erau tare fricoase și o zbugheau de îndată ce dădeam să ne apropiem de ele, așa că ne-am mulțumit doar să le admirăm de la distanță și să le tragem în poză.

pisica casa lorabella baile herculane

pisica la panda baile herculane

pisica la panda casa lorabella baile herculane

pisica sub scaun ursus casa lorabella baile herculane

pisica vazuta de aproape baile herculane

Am stat aproape două ore într-o reverie continuă... Au fost clipe minunate, pe care nu le vom uita curând... Dacă ai ocazia, îți recomandăm să te așezi pe malul unui râu și să stai să-l privești. Doar atât. Pe lângă relaxare, vine "la pachet" și conștientizarea faptului că viața-i frumoasă, prea frumoasă ca să nu-ți rupi din timpul tău (mai mult ca sigur prețios) și să iei o pauză. De la griji, probleme, șefi, agitație, claxoane, tehnologie... Ăsta e cel mai bun remediu anti-stres!

cerna terasa casa lorabella baile herculane

cerna terasa felinar casa lorabella baile herculane

pe malul cernei casa lorabella baile herculane

____________________________________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi n<icio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI

4 comentarii:

 1. Da sunt de acord cu voi! Cateva clipe petrecute in mijlocul naturii, fara sa faci nimic, fara sa te gandesti la nimic, doar sa iti limpezesti gandurile sunt intotdeauna binevenite, si mai ales un bun remediu anti-stres! Si eu fac adesea asta! Nu conteaza unde...chiar si in oras se poate gasi un loc linistit unde sa contemplezi.....

  RăspundețiȘtergere
 2. Asa e, nu conteaza locul. Important e sa te retragi in mijlocul sau langa natura.

  Multzam ca ne-ai confirmat ca "medicamentul" e bun. Deci e si testat, nu are reactii adverse, zicem sa-l lansam pe piata. Vrei sa ne fii partenera in afaceri?:)

  RăspundețiȘtergere
 3. Sa va fie de bine plimbarea, deci :)
  Sper ca data viitoare cand voi reveni in BHerculane sa fie vara asta, dupa ce voi fi trecut muntele pe 4 roti, dinspre Aninoasa, pe DN66A.

  RăspundețiȘtergere
 4. Sa ne fie de bine!:)

  Ai planuri mari se pare. Vrem demult sa trecem si noi cu masina de la Cerna Sat la Campul lui Neag, dar cand o sa se intample asta, ramane de vazut.

  Te asteptam pe tine,mai intai, cu detalii in privinta drumului;)

  RăspundețiȘtergere