Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 28 martie 2012

Probably, the best view in Bucharest

Părerea noastră e că Bucureștiul nu oferă așa de multe pe câte ar putea, având în vedere că are statut de Capitală. Istoria "îi scapă printre degete", ofilindu-se în fiecare zi, obiectivele turistice nu-s vizitate decât când e "promoție" (evenimentul "Noaptea Muzeelor") și tot cu ce se poate lăuda, cu adevărat, este...distracția. Cluburi, baruri, terase, restaurante, bistro-uri, pub-uri, mall-uri... Din plin și oriunde întorci privirea. Și totuși, e un loc în Bucureștiul ăsta mare și prea plin de "fun" de unde nu ne-am mai da duși... De unde putem cuprinde într-o panoramă vasta întindere a orașului. În față, se lungește o mare parte din București, în spate - periferia, pe care nu o vezi de acolo, dar o simți. Și între acest două puncte, e un parc. Nu e cel mai frumos, nici cel mai mare, dar are un punct de belvedere cu care nimeni altul nu se poate lăuda.

Acest loc care presupunem că-ți pare deja minunat (din descrierea noastră) se găsește în Parcul Tineretului, în sectorul 4, pe culmea unui deal. De aici, Bucureștiul îți pare atât de frumos că n-ai crede că ar exista un oraș mai fain ca el, deși cel mai frumos oraș din România este Timișoara.

În acest loc, care nu știm cum s-a nimerit tocmai într-un oraș așa certat cu natura, ți se întinde la picioare un lac. Lacul Tineretului. Care, ca un colier imens, pare să strângă la piept tot Bucureștiul, căci - aici vine partea interesantă - deasupra sa, o serie de clădiri îi apasă pe umeri, ca niște cercei prea grei.

Ai în fața ta BUCUREȘTIUL, pe care poți să-l vizionezi ca-ntr-o vedere poștală. Așadar, de la stânga la dreapta, iată ce poți vedea de pe dealul din Parcul Tineretului:

- Capela din cimitirul Bellu
- Biserica de la Eroii Revoluției
- Mausoleul din Parcul Carol
- Palatul Parlamentului
- Fabrica de ciorapi ADESGO
- Crematoriul din Parcul Tineretului
- Hotelul Howard Johnson, de la Piața Romană
- Turnul Spitalului Colțea, de la Universitate
- Reclama Pepsi, din Piața Unirii
- Hotelul Intercontinental
...și lista poate continua, având în vedere că mai sunt multe clădiri între acestea expuse de noi

ATENȚIE! Pozele sunt foarte mari, prima având dimensiunea de 11540x1100. Pentru o vizualizare corectă, apasă pe imagine și salveaz-o în calculator/laptop/tabletă, de unde o vei putea mări și vedea totul în detaliu. Cum o salvezi? Click dreapta pe imagine - Save Target As sau Save Image AsCum ajungi?

Cel mai rapid, de la stația de metrou Constantin Brâncoveanu (este o singură ieșire) urmezi gardul Parcului Copiilor, care se întinde pe Soșeaua Olteniței, în direcția Eroii Revoluției - mall-ul City Mall (se vede o clădire mare, în spatele ieșirii de la metrou) până ce dai, pe dreapta, de intrarea destinată posesorilor de câini, de fapt ultima intrare în parc, chiar înainte de restaurantul "Riviera". De la acea intrare, vei vedea o alee lungă și dreaptă și mergi pe ea tot înainte până dai de locul de care am povestit în acest articol. Pentru o mai bună orientare, vezi pe hartă (în josul poveștii, la "Locația") de unde am făcut noi pozele.

Concluzie

Data următoare când ieși în oraș sau cu proxima ocazie când treci prin București, nu uita de acest loc. Vei vedea acest oraș, cu siguranță,  prin alți ochi.
____________________________________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI

9 comentarii:

 1. Cunosc locul de mic copil
  E intersant :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Atunci ne bucuram ca ti-am facut o surpriza placuta;)

  RăspundețiȘtergere
 3. O amintire placuta, intradevar.
  Succes in continuare !
  Gasiti locuri si locatii in Romania care sa merite. Oricum sunt peste tot :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Wow! Superba panorama. Uitandu-te la ea, chiar pare superb Bucurestiul :)! Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 5. La fel am exclamat si noi cand am vazut-o pentru prima data. Ne bucuram ca-ti place. Multzam de aprecieri.

  RăspundețiȘtergere
 6. Eddy_calculatoare19 mai 2012, 10:12

  Chiar pare?? sau este??

  RăspundețiȘtergere
 7. Eddy, nu poti afla raspunsul decat daca mergi si tu acolo;). Fiecarei persoane in parte ii poate parea altcumva.

  RăspundețiȘtergere
 8. eddy_calculatiare19 mai 2012, 16:57

  Pai eu sunt din Bucuresti, si chiar sectorul 4 :)

  Si sunt si eu fan Bucuresti : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150263075208756.345384.650858755&type=3

  RăspundețiȘtergere
 9. Ooo.. esti vecinul nostru;) tot in sectorul 4 locuim si noi:D Foarte frumoase imaginile de pe Facebook, le-am distribuit pe pagina blogului. Daca esti fan al orasului nostru, atunci nu trebuie sa ratezi povestile pe care le-am scris despre Bucuresti. Uite aici: http://hai-la-bord.blogspot.com/p/bucuresti.html

  RăspundețiȘtergere