Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 29 martie 2012

Parcul Tineretului, la pranz, in martie

Conform calendarului, marți, pe 27 martie, trebuia să fie primăvară. Deși în week-end căldura dăduse iama în București, săptămâna începuse cum nu se putea mai prost: cu răcoare și cer înnorat. Nici a doua zi nu făcuse excepție, așa că parcurile au rămas dezgolite de viață, de parcă iarna încă nu le dăduse aprobarea să întâmpine, cum se cuvine, noul anotimp. La prânz, nici Parcul Tineretului nu se răzvrătise împotriva iernii, deși dovezi ale week-end-ului trecut rămăseseră: copacii începuseră să-și schimbe culoarea, adoptând ținute vii și, am putea spune - chiar șic, "părul" ierbii părea că vrea să crească... Dar fără glasurile zglobii ale copiilor și cu bărcile trase la mal, peisajul era, încă, dezolant.

debarcader parc tineretului

Marți, parcul era pustiu. Doar unu, doi alergători care-și făceau norma zilnică de mișcare și tot atâția îndrăgostiți care veniseră la adăpostul naturii, pentru a-și savura iubirea, feriți de ochii curioși ai părinților. În rest, nimeni. Era prea răcoare pentru ca bunicii să-și expună oasele îmbătrânite și să-și scoată nepoții afară, riscând o răceală. Și, totuși, era cineva care se bucura, din plin, de lipsa oamenilor - o veveriță. Cu coada stufoasă mătura frunzele care rămăseseră din toamnă, iar cu gheruțele agile se cățăra în orice arbore dorea și scormonea după hrană.

În rest, lacul era plin de apă, dar nu era tulburat de valurile iscate de mersul lin al unei bărci, ci de vântul tăios care ținea morțiș să-l tulbure. Copacii, de asemenea, se aplecau înaintea brizei răcoroase, unul dintre ei (îl vezi mai jos) reușind să-și îndoaie tot trunchiul, aproape atingând pământul.

plecaciune copac tineretului

Dacă erai în căutarea singurătății, dorind să petreci timp tu cu tine, găsiseși locul și timpul potrivit. În schimb, dacă nu poți trăi fără oameni în jurul tău, Parcul Tineretului ți s-ar fi părut scena unui film de groază. Așadar, să nu mai zică nimeni că Bucureștiul e agitat și supraaglomerat! Uneori, e poate prea calm...

crematoriu parc tineretului image name image name veverita parc tineretului
image name romantism parc tineretului veverita parc tineretului veverita parc tineretului
 foto 1-crematoriul; foto 4,7,8 - veverița, foto 6- peisaj romantic
____________________________________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI

4 comentarii:

 1. Ce fain arata totul verde...aproape verde! Vai, abia astept vara !!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Si noi d-abia asteptam vara. Ca sa fie totul 100% verde!:)

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu stiam ca si in Tineretului sunt veverite! Ce simpatice :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Nici noi nu ne mai intalniseram cu ele in acest parc. Dar bine ca am facut cunostinta. Ca asa cum zici si tu, sunt tare simpatice:)

  RăspundețiȘtergere