Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 12 martie 2012

Cum sa dormi intr-un "muzeu"

În primul rând, cum e să dormi într-un "muzeu"? Bine. Confortabil, cald, curat... În al doilea rând, unde poți face asta? În Timișoara, pe strada Mangalia, la numărul 3. Nu te grăbi să te uiți pe hartă, nu vei găsi niciun muzeu acolo. De fapt, nu unul așa cum îți imaginezi. La această adresă e, de fapt, un hotel. De 4 stele. Sub egida celui mai mare lanț hotelier din lume - Best Western.

Bine ai venit la hotelul-muzeu Ambassador!Din exterior (vezi următoarea imagine), nu ai putea dibui ce minunății te așteaptă după ce treci pragul hotelului. Deja îți închipui o recepție ca oricare alta, cu un angajat, speri serviabil, în spatele acesteia, niște fotolii comode și câteva afișe cu informații utile. Aici, însă, îți va lua câteva secunde până te vei dumiri că ai nimerit unde trebuie, adică într-un hotel, și nu, să zicem, la Luvru.

foto: cazareonline.eu

După lobby-ul desprins parcă din albumele de artă (uite o parte din el în fotografia de mai jos) și după ce ți-ai luat cheia de cameră, te îndrepți (privind în toate părțile ca să nu ratezi vreun "obiectiv") spre scară sau spre lift. 

foto: travelbank.ro

Indiferent la ce etaj vei locui temporar, vei avea ce admira: fotolii demne numai de posterioare regale, tablouri ce par semnate de nume celebre, statuete șlefuite de o mână pricepută, scrinuri decorate cu mult gust, cufere în care zac cine știe ce comori sau zestre, sobe în care ți-ar fi "milă" să faci focul la cât de dichisite sunt și câte și mai câte...

La hotelul "Ambassador" din Timișoara, sub franciza "Best Western", te simți ca-n propriul castel, cu o armată de servitori care să-ți îndeplinească orice dorință, cu săli (pe alese) unde să te relaxezi în compania artei, cu o avuție măsurată în obiecte valoroase care, pe timpul șederii, îți vor părea ale tale... Aici, chiar vei putea să-l imiți pe Leonardo DiCaprio, în "Titanic", și să spui "I'm the king of the world" ("Sunt regele lumii!").

image name image name image name image name
image name image name image name image name
image name image name image name image name
_______________________________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI