Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 27 februarie 2012

Sfinxul din Bucegi = Chipul naturii

Natura are diverse modalități prin care ne arată că ne iubește mai mult decât o iubim noi pe ea. Ne oferă oxigenul în lipsa căruia nici nu am exista, ne încântă timpul liber petrecut în afara domiciliului cu triluri încântătoare ale păsărilor și cu peisaje de care nu te poți sătura, ne oferă adăpost pe vreme rea...

Sfinxul din Bucegi este un alt mod prin care natura ne spune că ne iubește așa de tare încât vrea să ne aibă, mereu, în preajmă. A făurit o rocă după chipul și asemănarea noastră, ca și cum și-ar păstra la căpâtâi o "fotografie vie" cu... noi. Oamenii. Privindu-i dedicarea și iubirea condiționată doar de respectul pe care și-l dorește și din partea noastră, ne-am întrebat, cu mâhnire, oare când îi vom întoarce favoarea, făurindu-i naturii un chip pe măsură? Sau Sfinxul reprezintă îngemănarea perfectă dintre om și natură, în care se oglindește fiecare ființă cuvântătoare, cât și mediul înconjurător?


Trăiește la 2216 m, în Munții Bucegi, și este unul dintre cei mai cunoscuți "domni" din România. Are 8 m înălțime, 12 m lățime și este șlefuit, non-stop, după bunul plac al naturii. Niște ochi mari, adânciți într-o rocă dură, privesc înainte (numai el știe spre ce), fără ca nimeni și nimic să-i distragă atenția. O gură mică nu se deschide niciodată. El tace și ascultă. Ascultă glasul turiștilor care i se urcă în spate, nu clipește când i se fac poze și stă semeț ca să dea bine în ele. Sfinxul e cadoul tuturor românilor, pe care natura ni l-a oferit. Ce facem cu el? Unii îl calcă în picioare (la propriu!), alții se mulțumesc să-l fotografieze. Dacă el înfățișează și chipul naturii, atunci asta e atitudinea pe care o avem în privința celei căreia trebuie să-i fim mai mult decât recunoscători: ori o călcăm în picioare, ori ne limităm s-o admirăm, fără s-o pângărim. 

image name image name image name image name

Aceasta e pledoaria nostră pentru o Românie așa cum ne-o dorim cu toții. O putem avea, ține doar de noi. De fiecare dintre noi.


_______________________________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI