Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 15 februarie 2012

"Monstrul" de pe marginea soselei sau cum gunoaiele se transforma in arta

În dimineața în care ne îndreptam spre localitatea de la capătul lumii,  pe DN 67D, priveam peisajul de început de ianuarie, care se derula în jurul nostru. Copaci goliți de "haine", tremurând în bătaia răcoroasă a vântului, stânci maiestuoase care priveau spre drumul național, pe care mașina noastră se deplasa nerăbdătoare să ajungă la destinație: Cerna Sat. Deodată, într-o parcare, un "monstru" ne-a atras atenția cu un rânjet fioros. Dacă ne întâlneam cu el pe înserat, sigur trăgeam o sperietură soră cu moartea.

Dar atunci, în lumina caldă a primelor ore ale zilei, "monstrul" și-a revelat imediat adevărata natură: nu era deloc înspăimântător, deși avea niște "colți" ascuțiți. Era o creație artistică ingenioasă, care a transformat niște dezgustătoare gunoaie într-o capodoperă. Sticle din plastic, de diverse forme și culori, au fost așezate de niște mâini pricepute în așa fel încât să dea impresia unui pește.


Am fost încântați să vedem că deși trăim într-o țară prea "permisivă" cu aruncatul inesteticelor gunoaie, există români inventivi și iubitori de natură, care și-au propus să nu lase reziduurile să putrezească într-o parcare de la marginea celui mai mare parc național din țară (Domogled-Cerna) și le-au folosit pentru a înfrumuseța peisajul. Și, credem noi, au reușit! Bravo!

image name
image name


UPDATE 2016: "Monstrul" a dispărut de pe marginea drumului național 67 D. Nu-l mai căutați :)

_______________________________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI