Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 28 februarie 2012

Hotelul Roman - E imposibil sa-l ratezi

Toți patronii de hoteluri, pensiuni, hanuri, moteluri și hosteluri ar trebui să ia exemplul Hotelului Roman, din Băile Herculane. În lupta aprigă de atragere a câtor mai mulți clienți, se aruncă sume incredibile de bani, de multe ori fără a se obține rezultatele scontate. Cu un pic de ingeniozitate, banii nu mai contează și clienții nu te vor putea evita. La propriu. Cum așa?


Dacă vii dinspre centrul stațiunii care în secolul XIX era considerată a fi cea mai frumoasă din Europa și îți continui drumul spre capătul orașului, pe DJ 608D, după ce treci de Biserica Catolică, în mijlocul șoselei "răsare" o ditamai clădirea, cu 7 etaje și demisol. 

E impozantă și râul Cerna, de la poalele sale, nu poate fi decât "umil" atunci când trece pe lângă vecinul ăsta așa de impunător.

Dacă vrei să înaintezi, de la depărtare, îți pare că de hotel nu poți trece. Dar când te aproprii, observi cum hotelul își "ridică picioarele" și te lasă să te strecori pe sub membrele sale. Acolo, sub colosul de ciment și alte materiale, e parcarea stabilimentului și intrarea. Între ele, drumul pe care ai venit își găsește adăpost, ca apoi să continue până se unește cu DN 67D. Deasupra sa, un întreg hotel freamătă, uneori, de viață: de chelneri grăbiți să satisfacă exigențele clienților, cameriste care trebăluiesc prin camere, oaspeți care se retrag în camere și alții care beneficiază de tratament balnear... De cele mai multe ori, aici e liniște. Hotelul este în proces de renovare din septembrie 2010, iar la început de ianuarie, partea dinspre pădure nu era încă terminată. În general, locul pare pustiu, uitat de turiști și lăsat în voia sorții. Mare păcat! Pentru Băile Herculane este un simbol, care a "revoluționat" modalitatea de a te face vizibil. Nu a avut nevoie de afișe publicitare imense, de indicatoare din metru-n metru care să îndrume turiștii spre el sau de alt tertip de advertising. Pentru ca publicul să-l cunoască, tot ce a trebuit să facă a fost să se pună-n drumul clienților și să nu-i lase să înainteze decât pe sub el. Ingenios, nu-i așa?  

P.S. Vis-a-vis de hotel, luna trecută, erau niște berze. La prima vedere, păreau vii, însă erau doar niște statuete din plastic, puse acolo pentru a înfrumusețea locul cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. Ce bine ar fi fost dacă auzeam glasul lor cald, fiindcă ar fi îndulcit "duritatea" marelui roman din fața lor.

monument gara predeal predeal predeal predeal_______________________________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI