Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 29 februarie 2012

Cea mai buna pizza din Timisoara

Voiam demult să-ți facem poftă, iar acum că ne-am pus pe povestit tocmai la prânz, considerăm că am ales momentul perfect în care să-ți testăm papilele gustative.

Inevitabil, în excursii, călătorii, aventuri sau cum vrei tu să-ți numești hoinărelile prin România, te apucă la un moment dat o senzație. La început timidă, apoi te strânge ca-ntr-o menghină până reușești să o potolești. E foamea! Și când ți-e foame tare de tot, sigur vrei să ți-o astâmperi cât mai repede, dar și să guști puțin din specificul zonei în care te afli. Ei bine, când ai drum prin Timișoara și foamea nu-ți mai dă pace, vino la pizzeria "Nuova MamaMia". Unul dintre cele mai simple preparate, dar totodată unul dintre cele mai apreciate - pizza -, îți va fi adusă rapid, aburind și înmiresmată, completată fiind de un "Poftă bună" rostit, în dulcele grai bănățean, de o chelneriță simpatică.

foto: facebook.com/pages/Pizzeria-Nuova-Mama-Mia-Timisoara/293070347385253

Fiindcă Ionuț este timișorean get-beget, poposim în capitala Banatului de fiecare dată când avem ocazia. Pe lângă vizitatul rudelor și plimbatul pe străduțele vechi ale orașului, aproape de fiecare dată, facem noi ce facem și ajungem în Piața Traian, pe strada C-tin Titel Petrescu, la numărul 3. Aici e pizzeria de care vorbeam, unde, pe bune, am mâncat unele dintre cele mai bune pizze din viața noastră! Și nu ne mai săturăm...

Dacă vrei să papi aici, ai două opțiuni: fie rămâi la parter, unde poți privi trecătorii care se perindă prin fața geamului, fie cobori în...beci. Nu e mai frig, dar este mai intim și infinit mai fain. Spațiul de jos este compartimentat în separeuri vișinii, este învăluit într-o lumină difuză, dar caldă, numai bună ca să-ți facă poftă de mâncare (dacă nu o ai deja, mai ales după ce ai parcurs meniul). Că tot am zis de meniu, prețurile sunt pentru orice buzunar și orice...stomac. Adică, pizzele sunt mari (a se verifica în pozele atașate mai jos) și prețurile mici, de fapt - cele mai mici pe care le-am găsit într-o pizzerie. Sosurile sunt făcute în casă, iar cel iute - este specialitatea casei și nu vei găsi altul ca el nicăieri. Merită încercat, dar cu moderație că pișcă bine!

Acum, te lăsăm să salivezi în compania fotografiilor, iar după ce vei deveni și tu client fidel al pizzeriei "Nuova MamaMia" te așteptăm, din nou, pe la noi, să ne împărtășești impresii - de ambient, de preț, de gust s.a.

image name image name image name image name

P.S. Deasupra localului este și o pensiune, cu același nume, de 2 stele. Nu am "încercat-o" până acum, dar dacă pizza e așa de bună, suntem siguri că nici cazarea nu lasă de dorit.

_______________________________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI