Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 17 februarie 2012

Ce barbat bine!...in Baile Herculane

Mușchii lui par să tresalte la fiecare adiere a vântului... Toiagul din mâinile sale ferme pare să sfredelească munții din jur... Tălpile sale viguroase apasă cu greutate lespedea rece de sub ele... Barba îi dă un aer grav, iar coapsele zdravene l-ar face invidios pe orice culturist... Peste corpul voinic, este aruncată pielea leului de Nemeea, pe care chiar el l-a ucis, în prima din cele douăsprezece munci ale sale.

Fetelor, dacă nu v-ați găsit, încă, bărbatul ideal, vă spunem noi unde să-l găsiți. Nu vă grăbiți, vă așteaptă, nu pleacă nicăieri. E în Băile Herculane și-l cheamă Hercule! :)


Din păcate, trebuie să vă dezamăgim, domnițelor. Oricât de frumoase ați fi și oricâte farmece i-ați face, el nu se va clinti din loc ca să vă urmeze. Nu, nu are inima de gheață și nici nu e...gay, dar e...doar o statuie:D Nu a fost însuflețită cu viață, deși pare vie și plină de...hormoni. Dar, știe să asculte, vă dă și libertatea pe care nu vreți s-o pierdeți și, promitem, că nu o să vă înșele niciodată. Da, va mai trage cu ochiul spre alte brune, blonde sau roșcate, că, deh, e bărbat, dar va fi mereu bucuros să vă revadă. Din păcate, s-ar putea să fie o relație la distanță, pe deoparte fiindcă locuiește în altă localitate, iar pe de altă parte pentru că e rece, destul de distant și cam...inabordabil. 

Ne temem că trebuie să vă mai dăm o veste proastă: e cam bătrân. Nici nu mai știe, cu exactitate, ce vârstă are. După unele surse, anul ăsta ar împlini 141 de ani (oho!), după altele ar avea chiar 165! Dar, experiența își spune cuvântul. Are foarte multe fapte de vitejie de povestit, doar e cel mai vestit erou din mitologia greacă și chiar fiul lui Zeus!

Măcar pentru cum arată, fetelor, merită să-l cunoașteți! 

image name image name image name image name
image name image name image name image name
Legendă: foto 1-Biserica Catolică din Piața Centrală, unde se află și statuia lui Hercule; foto 4-Hotelul Apollo (în dreapta lui Hercule); foto 8-în stânga lui Hercule, o ușă poate la fel de bătrână ca el

P.S. Statuia a fost donată de ducele Karls în 1871 sau 1847 (sunt vehiculate ambele variante) și este turnată în bronz.
_______________________________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI