Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 21 februarie 2012

Casa Oamenilor de Stiinta din Timisoara - Cand Google-ul iti da de lucru

Week-end-ul care tocmai a trecut ne-a prins la un botez, în capitala Banatului. Acest fericit eveniment nu a fost, însă, singurul motiv pentru care ne-am suit la bordul trenului ca să petrecem 8 ore și jumătate! până ne-am "debarcat" în Timișoara. Cititorii noștri au avut, indirect, partea lor de vină.

Aproape zilnic, verific sursele de trafic ale blogului (că doar sunt o bloggeriță care se respectă!), pentru a fi mereu la curent cu modalitățile prin care noii călători se urcă la bordul blogului celor mai frumoase povești despre România și pentru a preîntâmpina nevoile de "transport" ale fidelilor excursioniști. Așadar, de-a lungul timpului, am descoperit că anumite cuvinte-cheie îi trimiteau, constant, pe căutătorii de pe Google direct aici, în magazinul nostru de amintiri. Printre cele mai accesate keywords s-a remarcat următorul: "casa oamenilor de stiinta timisoara". Noi nu povestisem niciodată despre acest obiectiv (până acum:D), dar spre surprinderea noastră, Google își făcea datoria și direcționa niște rezultate spre noi. Foarte bine, ne-am zis, nu ne plângem, dar de ce să nu profităm de acest interes și să-l fructificăm, oferind navigatorilor exact ceea ce își doresc?

Așa că ne-am făcut un plan. Știam că urmează să ajungem în Timișoara, la botez, așadar ne-am planificat timpul în așa fel încât să trecem și pe la Casa Oamenilor de Știință. Apoi, am pus și noi Google-ul la treabă și am căutat informații despre obiectiv, curioși să vedem de ce suscită atâta interes. Din păcate, în afară de adresă (bulevardul Mihai Eminescu, numărul 11) și un număr de telefon, nu am aflat nimic. Nici măcar o fotografie! Ba, am aflat că, de fapt, acolo este un hotel de 2 stele. Care nu beneficia de niciun website sau recenzie din partea foștilor clienți.

Duminică, 19 februarie 2012, am ajuns în fața hotelului. Nici o mișcare în el sau în jurul lui.  Pe o plăcuță scria "Casa Politehnicii", nu Casa Oamenilor de Știință, dar și politehnicii sunt oameni de știință, nu-i așa? Cu cele 3 etaje colorate în galben și o încăpere atașată la parter ce amintea de restaurantele hotelurilor de dinainte de '90, clădirea părea din alte vremuri. Și părăsită. O fi vreun hotel cu circuit închis, deschis exclusiv...oamenilor de știință.

Noi am simțit că ne-am făcut datoria, am tras în poză imobilul și, acum, Casa Oamenilor de Știință din Timișoara va avea poze pe Google și oricine mai e interesat de ea o va putea vedea, fără să se deplaseze până în orașul de pe malul Begăi. Ne-am achitat noi de această sarcină;)

casa oamenilor de stiinta timisoara

casa oamenilor de stiinta timisoara

casa oamenilor de stiinta timisoara

P.S. Dacă știi mai multe despre acest imobil, nu ezita să împărtășești, cu noi, informațiile. Rămânem datori;)
_______________________________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI