Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 12 ianuarie 2012

Ne laudam cu locul 55

Avem onoarea să te anunțăm că trăim în al 55-lea oraș din lume, din punct de vedere al numărului de turiști străini care "i-au trecut pragul". Noi zicem că nu e rău pentru București, dacă coborâm privirea spre așezările situate sub capitala României. Sub mândria noastră de localitate de domiciliu se află Atena, Rio de Janeiro, Munchen, Mexico City, Jakarta, Milano, Lisabona, Sao Paulo, Veneţia, Florenţa sau Washington DC.

Palatul Parlamentului Bucuresti

Să-o spunem altfel: Arcul de Triumf este mai "tare" decât Acropolele (Atena), statuia lui Iisus (Rio de Janeiro) sau Domul din Milano. Stăm bine, nu-i așa? Atunci să ne bucurăm de București așa cum este, cu tot cu defectele sale (gropi, câini, gunoaie, monumente în ruine), dar și cu propriile minunății: terasa cu trenulețe pe post de chelneri, cel mai lat pod urban din Europa, a doua cea mai mare clădire din lume sau strada pe care nu au circulat niciodată mașini.

Conform clasamentului realizat de "Euromonitor International", Bucureștiul a fost vizitat de 2,1 milioane de turiști, în 2010. Totuși, mai avem mult până să le ajungem din urmă pe primele 3 clasate: Hong Kong (aproape 20 de milioane de turişti străini), Singapore (18,2 milioane) şi Londra (14,5 milioane). După cum te aștepți deja, capitala cu care ne confundă artiștii care vin să concerteze pe la noi, Budapesta, a avut mai mulți vizitatori, și anume 2,6 milioane. Și pe bună dreptate! Cine a fost prin cel mai mare oraș al Ungariei (n.r. Anda - de 4 ori, Ionuț - de 2 ori) nu s-a putut abține să se întrebe oare când va ajunge și Bucureștiul să arate cel puțin la fel de bine și să fie atât de...frumos?

Spre surprinderea noastră, deși Franța este cea mai vizitată țară din lume, capitala sa a ocupat doar locul 9, cu 8,1 milioane de turişti străini.

sursa: RomaniaLibera; Europa FM
_______________________________________________
- Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI  -

2 comentarii:

  1. Franta este o tara frumoasa mai ales dincolo de Paris. Sunt atatea orasele, regiuni, castele, munti, mare...locuri deosebite. Eu nu am inteles niciodata de ce pentru multi "Franta" = "Paris"

    Cat despre Bucuresti....undeva "in adancuri" este si a fost un oras frumos numai ca a fost otravit de regimul comunist cu demolari si constructii hidoase iar acum este invaluit in ignoranta si nepasare. Pacat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate. Castelele de pe Valea Loirei, Riviera, Pirineii atrag si ele multi turisti. Noi am prefera sa vedem in Franta constructiile templierilor, o obsesie de-a noastra mai veche (vezi aici: http://hai-la-bord.blogspot.com/2011/01/mostenirea-templierilor-ajuns-si-in.html). Dar ne-am mirat de locul pe care l-a ocupat Parisul, pentru ca este considerat "Orasul Indragostitilor" si are unul dintre cele mai vizitate obiective: Turnul Eiffel.

    Si Bucurestiul este inca un oras frumos, dar parca tot altele din tara ne plac mai mult.

    RăspundețiȘtergere