joi, 23 iunie 2011

Fortul Chitila: ce se ascunde in spatele unui verde crud?

În urmă cu aproximativ 20 de postări (oho...cam de multicel!), îți povesteam despre forturile risipite în jurul Bucureștiului - vezi AICI. De data aceasta, își face intrarea însoțit de urale - fortul nr. 1 Chitila.



luni, 20 iunie 2011

Cel mai nou obiectiv turistic din Bucuresti

Sâmbătă, cel mai lat pod urban din Europa (44 metri)! s-a inaugurat în...România!!! Da, știm că pare o afirmație de domeniul science-fiction-ului, dar din  fericire este adevărat. Pasajul Basarab din București, care face legătura între șoseaua Nicolae Titulescu și șoseaua Grozăvești, este o minune arhitecturală...pentru români. Este măreț, dar nu impresionant. Este unic pentru țara noastră, dar nu foarte util (o astfel de pasarelă ar fi fost mai indicată în multe alte zone din Capitală). Și totuși, este un obiectiv cu care România se poate mândri. Și doar pentru faptul că ne înscriem numele, a nu știm câta oară, în lista "celor mai...", "unicele din..." este de ajuns.


duminică, 12 iunie 2011

Zoo de Occident in umila Romanie

A venit momentul să discutăm și despre grădina zoologică din Timișoara, ultimul obiectiv pe care l-am bifat în scurta noastră călătorie prin capitala Banatului.


vineri, 10 iunie 2011

Muzeul satului banatean: unicitate etnografica

Nu stim daca iti mai amintesti, dar acum catva timp povesteam cum faceam "turism pe fuga", in Timisoara. Daca amintirile nu te chinuiesc sau nu te rascolesc (vorba celor de la 3 Sud Est), AICI este articolul despre care vorbim. Si fiindca suntem siguri ca esti curios/oasa sa vezi ce am mai descoperit in scurta noastra calatorie, azi a venit timpul sa cunoastem Muzeul Satului Banatean.


joi, 9 iunie 2011

Vulcanul de la Racos: frumusete exploziva

Asa cum ti-am povestit AICI, in Racos te poti rataci printre atatea obiective turistice. Dar, daca ajungi pe dealul de deasupra comunei si privesti in jos, ii vei multumi Celui de Sus ca te-a facut sa te ratacesti. 


duminică, 5 iunie 2011

Manastirea Chiajna, probabil cea mai frumoasa ruina din Romania

La marginea Bucureștiului, pe un câmp insalubru de lângă comuna Chiajna, la câțiva metri de calea ferată care duce spre Oltenia, există un loc care i-ar provoca fiori pe șira spinării și celei mai sceptice persoane. Cuvinte precum "mănăstire moartă", "ritualuri satanice", "acolo unde orașul modern își scuipă gunoaiele", "ruină sinistră îmbrățișată de pustiu și buruieni", "adevărată oază a infracționalității, unde poliția nu calcă nici măcar în vise" caracterizează, poate nemeritat, un edificiu înscris pe "Lista Monumentelor Istorice 2004",  la nr. crt.91, cu codul LMI 2004: B-I-s-A-17884 UT.