Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 5 decembrie 2011

Ultima adiere de toamna in parcul Herastrau

După ce am îndrăznit să coborâm din Arcul de Triumf, ne-am refugiat de agitația orașului în...natură. Care era colțul verde cel mai la îndemână? Evident, Parcul Herăstrău.


Am redescoperit cel mai mare parc din București într-o amorțeală apăsătoare, cauzată de temperatura destul de joasă resimțită și de puținii trecători care mai aveau curajul să se plimbe pe aleile înfrigurate, înainte de a se refugia în locuri mai calde.Deși calendarul ne arăta a treia zi de iarnă, Herăstrăul rămăsese în urmă cu trecerea anotimpurilor. Frunzele se mai țineau, cu o vigoare neobișnuită, de crengile copacilor și doar câteva, mai "lașe" probabil, se desprinseseră și se ocupaseră cu "acoperitul" aleilor, în încercarea neizbutită de a le feri de frig și de noaptea care se anunța rece. "Frumoasa Adormită", sculptura vestită realizată de Filip Marin - cel care a realizat și fântâna din Parcul Cazzavillan - părea că încearcă să preia căldura rămasă din timpul zilei de pe soclul în care-și duce somnul veșnic. Din păcate, nu prea reușea...lipsa veșmintelor fiindu-i benefică vara, dar atât de nepotrivită acum...Un felinar mai pâlpâia în acest peisaj încremenit, "gâdilat" de niște frunze "disperate" să-și procure căldura de la el, atât de necesară supraviețuirii peste noapte. Dacă felinarul a fost darnic sau nu, nu am mai apucat să vedem, căci o rafală "răutăcioasă" de vânt ne-a provocat să ne grăbim și să părăsim "tabloul" zgribulit. În Herăstrău mai era încă toamnă. Dar oare până când?
- Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI  -

2 comentarii:

  1. E trista toamna...dar are o frumusete unica!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa e. E trista, dar frumoasa si merita pozata. D-aia nu ne-am putut abtine s-o surprindem prin Herastrau;)

    RăspundețiȘtergere