Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 20 decembrie 2011

Prima amintire din noul an: un intreg oras la picioarele tale

31 Decembrie. Mai sunt câteva minute până își face apariția 2012. E frig, dar multe persoane stau strânse laolaltă, în aer liber. Fiecare a venit aici cu ce a putut: o sticlă de șampanie sau un set de artificii. Cert e că pe chipurile tuturor se citește nerăbdarea. Așteaptă, înfrigurați, ca o întreagă depresiune și un oraș să se lumineze la picioarele lor. Nu e o fantezie. Poți să treci și tu în noul an alături de ei. Trebuie doar să vii la Brașov.

foto: biclineru-photo.blogspot.com

Dacă nu te-ai hotărât încă unde să-ți petreci noaptea "cea mai lungă" și ți-ai dat seama că toate pachetele turistice au fost rezervate deja, nu dispera. Ia-ți o haină mai groasă și pune-te pe petrecut, la munte, în aer liber. Dacă te-ai săturat de arhicunoscutele concerte din piețe și ești în căutarea unei experiențe inedite, vino tot la munte și tot în aer liber.

Pentru ambele situații, există o singură destinație: punctele de belvedere de pe drumul dintre Brașov și Poiana Brașov. Aici, în fiecare an, sute de oameni se adună, pentru a privi cum valea de sub ei se umple de lumină și cum mii de artificii răsar, imprevizibil, în fiecare colțișor transilvănean pe care-l pot cuprinde cu privirea.

foto: panoramescu.blogspot.com

Deși nu stau la o masă îmbelșugată și se luptă constant cu frigul, priveliștea merită orice sacrificiu și, pentru ei, nu există un mod mai frumos de a trece în noul an. Am fost și noi în noaptea dintre 2009 și 2010 și ne bate gândul să revenim și anul acesta, așa de tare ne-a plăcut!

În ochii noștri se reflectau luminile orașului, iar sub noi vedeam într-o lumină feerică Biserica Neagră, cetatea Brașovului, Biserica Sfântul Nicolae din Schei, Piața Sfatului... În față, literele care compun numele orașului, de pe Tâmpa, străluceau puternic și, în depărtare, pâlpâiau, discret, luminile localităților din jurul Brașovului. Iar deasupra tuturor, cerul se lumina, sistematic, de fiecare dată când un mănuchi de artificii se ridica în văzduh. Dacă te îndoiai că fanteziile se pot transforma în realitate, sperăm că ți-am demonstrat contrariul. Dacă n-am reușit încă, insistăm cu "dovezi" filmate: 


Sfaturi pentru o seară magică:

1. Îmbracă-te gros. Motivația se subînțelege;)

2. Ai grijă la ceilalți petrecăreți. Aproape toată lumea din jurul tău "se joacă" cu artificii, altă sursă de lumină nu există (cu excepția farurilor mașinilor), iar euforia e la cote maxime, așa că riscul unui accident este ridicat.


3. Vino cu cel puțin o oră înainte de miezul nopții, mai ales dacă ajungi aici cu mașina. În jurul orei 23, drumul spre Poiana Brașov se blochează de numărul mare de autovehicule care fie se opresc în parcările de pe drum (unde sunt și punctele de belvedere), fie urcă spre stațiune. Drept consecință, echipajele de poliție opresc ascensiunea și poți risca să nu mai poți înainta.

4. Adu cu tine tot ce-ți dorești (băutură, mâncare, artificii), pentru că aici nu ai de unde să te aprovizionezi și nu e prea plăcut să intri în noul an cu stomacul gol sau fără să ciocnești un pahar de șampanie. Dar nu uita să iei tot gunoiul cu tine - coșurile de gunoi există, dar vor fi arhipline.

5. Dacă vrei să-ți conservi amintirile, nu uita de trepied. Dacă nu dispui de un aparat foto performant, e preferabil să filmezi. 

P.S. Dacă vrei să știi cum va fi vremea în noaptea dintre ani, consultă prognoza AICI.

foto: paultifrea.blogspot.com

// articol redactat pentru www.divahair.ro //

_______________________________________________
- Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI  -