Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 18 decembrie 2011

In Brasov. Cu o saptamana inaintea Craciunului

Fiindcă de Crăciun nu o să plecăm pe nicăieri :(, dar și pentru că Roxana ne-a făcut dor de o după-amiază medievală”, am fugit sâmbătă, pe 17 decembrie, până în Brașov, Brasso, Kronstadt, Corona.

"Inima strălucitoare" a Brașovului - Piața Sfatului

Am avut noroc de o vreme încântătoare, nesperat de caldă pentru o depresiune în miez de iarnă, ne-am lăsat chipurile brăzdate de luminile de sărbători “spânzurate” între clădirile de pe strada Republicii, am privit turnul din Piața Sfatului oglindindu-se pe fundalul nocturn, alături de impresionantul brad, care lumina întreaga piață centrală.

Apoi, ne-am refugiat într-o mică cafenea (Cafe 13), de unde am putut urmări, la un pahar de licoare, trecătorii bucurându-se de atmosfera cu care ne îmbătasem și noi, adineauri.

A doua zi, am dat de zăpadă. Nu, nu în Brașov. În masivul Postăvaru. Detalii, în curând.


GALERIE FOTO

image name image name image name image name image name image name image name
image name image name image name image name image name image name image name
image name image name image name image name image name

// foto 1: Biserica Neagră; foto 2: Biserica Sfinții Petru și Pavel; foto 6: trepte pe strada Nicolae Filimon, între strada de Mijloc și Dealu Cetății; foto 7: fântână în Livada Poștei; foto 8-9: interior Cafe 13; foto 16: vedere de la Cafe 13; foto 19: detaliu turn Casa Sfatului //
_______________________________________________
- Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI  -