Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 26 decembrie 2011

Gara din Arad - Condamnata sa fie doar o gara...

Dacă s-ar realiza un top cu cele mai frumoase gări din România, sigur cea din Arad ar ocupa unul dintre locurile fruntașe.


Deși nu deservește cel mai mare nod de transport din vest, asta nu o împiedică să uimească, să atragă camerele de fotografiat ca un magnet, să fie admirată. Când o vezi pentru prima dată, o cataloghezi drept o fortăreață impunătoare, pe care ți-ar fi prea greu s-o cucurești. Privindu-i geamurile ca niște vitralii, ai putea crede că în fața ta stă o fostă biserică, privată de cruce.

Dar când îți dai seama că, de fapt, clădirea are un scop mai laic, nu poți să nu te miri. Din dânsa, zeci de oameni ies și intră grăbiți, dezinteresați de arhitectura deosebită care îi întâmpină. Nestemata despre care vorbim este o...gară. Un nume prea banal, pentru o frumusețe atât de răpitoare...

foto: Wikipedia

Vedere din satelit, via Google Earth

_______________________________________________
- Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI  -

6 comentarii:

 1. Eu sunt complet indragostita de gari si am suferit de niste mutenie cand am vazut aceasta gara:)

  RăspundețiȘtergere
 2. Ne bucuram sa auzim asta :)) Si noi suntem avizi dupa gari, trenuri &co si nu puteam sa nu-i dedicam un post si acestei minunate gari.

  RăspundețiȘtergere
 3. Gara din Arad e frumoasa, dar necesita ceva lucrari de renovare. Daca s-ar renova, ar putea deveni una din cele mai impunatoare gari din tara. Asa cum in Oradea s-a reusit renovarea garii, care e cam la fel de veche, atunci si in Arad se poate.

  Arad este totusi un nod feroviar important!

  RăspundețiȘtergere
 4. Suntem in an electoral. Poate se va gandi vreun candidat sa faca demersurile necesare pentru a o renova, ca MERITA

  RăspundețiȘtergere
 5. e vechi articolul. dar vad ca unii sperau sa se renoveze gara din Arad. momentan se lucreaza la peroane. nu stiu exact ce construiesc ei acolo ca nu am fost foarte aproape dar fac ei ceva.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bine ca se renoveaza! Sper doar sa nu faca mai mult rau, adica orice interventie sa se inscrie in specificul arhitectural al garii. Multumim pentru informatie, Vlad

   Ștergere