Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 29 decembrie 2011

Dupa ziduri...suntem noi. Care facem poze;)

Poate nicăieri în altă parte nu simți istoria așa de pregnant ca aici. Mister, aventură, povești, întoarcere în timp... Toate se întâlesc într-un singur loc și, pe toate, le poate simți, într-o simplă plimbare, orice călător care poposește la poalele Tâmpei, adică în Brașov. Bine ai venit "După ziduri", unde din fiecare ungher te veghează o poveste. Frumoasă, nu de groază :D Sau...cine știe? ;)

Bastionul Graft

Pornind fie de la Livada Poștei, fie de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Dr. Ioan Aurel Sbârcea",  pătrunzi într-o lume pe care o credeai apusă demult. Nu trece mult până începi să auzi poveștile cu prinți și prințese și aventurile lor, spuse așa de suav de pârâul care șerpuiește la baza zidului vechi, care a văzut atâtea... Câte un felinar răsare, din loc în loc, pentru a întreține atmosfera de basm. Poate singurul lucru care nu se potrivește aici este asfaltul pe care ești nevoit să calci. Ce bine ar fi fost să păsești pe un pavaj sau chiar pe niște pietre șlefuite... Parcă te-ai fi simțit și mai adâncit în istorie... Dar să nu fim cârcotași inutil, când  aleea arată bine, prea bine pentru o zonă istorică din România.


Pentru cei care vor să audă poveștile mai bine, să simtă misterul mai profund, le recomandăm o plimbare nocturnă. Lumina difuză a acelorași felinare se răsfrânge plăpând pe ziduri și pe alee și, în fiecare ungher, este stăpân întunericul. Așa că, deși pe timp de ziuă ești "părtaș" la relatări de amor princiar, seara poveștile se pot transforma, rapid, într-un horror palpitant. Până la urmă, totul ține de gusturi: preferi comediile romantice sau filmele care-ți fac părul "măciucă"? În funcție de răspunsul tău, știi când e cel mai bine să vii...după ziduri. Asta...ca să nu zici că nu te-am avertizat:D

GALERIE FOTO


Legenda:  1 și 2 - Cetatea Brașov, văzută din Livada Poștei; 8 - Turnul Alb; 14 - o găsești în Livada Poștei (foarte prietenoasă și îi place kurtos kolacs :D)
_______________________________________________
- Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI  -