Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Platoul Bucegi: Unde nici natura nu te deranjeaza

Pornește din Sinaia, pe DN 71, urmărind indicatorul pe care stă scris, simplu, Târgoviște. Mergi pe drumul care șerpuiește pe sub bolțile bogate ale copacilor, blestemând că asfaltul nu e chiar perfect. Dar, profită de micile cicatrici, pentru că mai încolo, îți va fi dor de ele. După un timp, trecând de o serie de serpentine, cam după 7 kilometri de la pornire, vei vedea pe dreapta un indicator spre "Cabana Cuibul cu Dor" și un drum. La început, pare bun - pe cât de bun poate fi un drum forestier. Totuși, este un drum județean, DJ 713 - ca să fim mai exacți. Și chiar dacă nu pare la prima vedere, el promite multe: peisaje care te tulbură, stânci care te amețesc, nori pe care poți să-i atingi... Atenție: urmează imagini de basm!


Și ai pornit pe drum. Foarte repede ajungi la cabana "Cuibul cu Dor" și aici observi niște indicatoare de lemn. Ce "zic" ele? Păi, doar uitându-te pe numele pictate cu vopsea neagră, te trec fiori de...încântare: 19 km până la Babele, cu un kilometru mai puțin până la Piatra Arsă, 16 km te despart de cabana "Zănoaga", 18 - până la Bolboci și 25 până la Padina. Dar, după ce privești înainte, te cam crucești: ce e cu drumul ăsta? Ce drăcușor și-a băgat coada și l-a "crestat", îngreunându-ți ascensiunea spre împărăția munților Bucegi?

Cabana Cuibul cu Dor


În depărtare - vârful Coștila Indicatoarele de lângă cabana Cuibul cu Dor Dacă te încumeți, totuși, să-l străbați, drumul îți va da destul bătăi de cap, dar la răstimpuri, ți le va alina cu "secvențe" din peisajul unic al platoului Bucegi. Și, într-un final, vei ajunge sus. Îți recomandăm să te așezi oriunde, pentru a savura...natura în cea mai pură stare. Ea a tot încercat să te împiedice să ajungi sus, prin drumul dificil, dar în momentul în care ai răzbit, arătându-i cât de mult vrei s-o cunoști, nici măcar ea nu te va mai deranja. Vei fi doar tu și...muntele: o senzație pe care nu o vei uita niciodată și de care îți va fi mereu dor. 

 
Spre est, te va saluta vârful Coștila, spre sud se deschide drumul care te-a adus până aici, la vest - te delectezi cu panorama spre lacul Bolboci și Padina, iar spre nord, drumul continuă să șerpuiască, "mângâiat" de nori. 
Spre cabana Miorița 


P.S. Starea drumului se referă la aspectul său din 2009. Între timp, s-a planificat asfaltarea, pentru ca natura să fie deranjată - de valul de turiști atrași de ușurința accesului spre platoul Bucegilor :(.Coștila 


------- Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania ! --------