Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 25 octombrie 2011

Craiova (IV): Zoo...pe gratis!

Dacă ești în pană de idei sau de...bani, atunci vino la zoo! Nu te speria, nu trebuie să plătești niciun leu, nu trebuie să-ți oferi datele personale în schimbul unui voucher sau invitație și nici nu trebuie să câștigi la o tombolă pentru a avea un Jaguar "nervos" chiar sub ochii tăi...trebuie doar să vii la Grădina Zoologică din Craiova. Detalii, în rândurile următoare.Spre deosebire de alte grădini "animalice" din România, cea din capitala Olteniei îți deschide lumea necuvântătoarelor, GRATUIT. Probabil, este unică în țara noastră din acest punct de vedere. Dar și dintr-altul și anume, pe timp de iarnă, încălzirea animăluțelor se realizează prin intermediul unor sobe cu lemne. Însă, deși aici trăiesc 50 de specii, numai 5 au posibilitatea să primească acest tratament "caloric". Privilegiații sunt tigrii, leii, papagalii, struții și maimuțele. Restul se descurcă fiecare cum poate. Ca românul.

Jaguarul


Dacă ți-am atras interesul (sperăm că am reușit), poți vizita zoo-ul în Parcul Romanescu. Nu există porți de intrare. Cuștiile sunt strânse una lângă alta într-o formă aproape rotundă, iar vizitarea se realizează pe aleile care le înconjoară. Și dacă tot ai ajuns aici, nu rata o plimbare prin "gazda" grădinii zoologice, adică cel  mai mare parc natural din estul Europei, despre care vom vorbi într-o poveste viitoare.

Lama

Leoaica 

Mistreți 

Pui de mistreț - Drăguți, nu-i așa? 

VIZIONEAZĂ EPISODUL URMĂTOR (Parcul Romanescu, cel mai frumos parc din Romania) AICI SAU ÎNTOARCE-TE LA PRECEDENTUL (Gradina Botanica) AICI