Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 14 septembrie 2011

Prin padure, spre integrarea in absolut

De la colțul de Paradis descris în episodul anterior, mai ai de bifat 3 obiective: o catacombă, Foișorul Verde și Platoul Coronini.

Traseul spre Foișorul Verde

De la Izvorul Munk, cobori aproximativ două minute și vei remarca în inima pădurii, o sinistră catacombă. În interior, câteva gunoaie, dar nicio mireasmă neplăcută. În jur, un covor de frunze plăpânde, care o înconjoară cu căldură. O mică zăbovire în acest decor, nu-ți va strica și-ți va încărca bateriile pentru restul traseului. De aici, în 5 minute, ajungi la Foișorul Verde.

Catacomba


Bârnele colorate în verde, care i-au atras numele, susțin cu timiditate acoperișul de tablă șubred. De aici, în vale, râul Cerna freamătă necontenit, unduindu-se pe sub un pod de piatră și salutând clădirile-bijuterii ale Băilor Herculane. Cum se poate să nu te îndrăgostești de acest loc, când stai în mijlocul naturii și ai răgazul de a admira trecerea nemiloasă a timpului...o trecere care pare să încetinească și să învăluie atmosfera într-un parfum care oprește scurgerea clipelor...

Foișorul Verde
După ce ai reușit să te desprinzi din aparenta irealitate, îți mai trebuie 15 minute ca să ajungi la locul tradițional de întâlnire al membrilor Mișcării Spirituale de Integrare în Absolut (MISA). Ultima întrunire a avut loc anul acesta, pe 1 mai, când 3.500 de yoghini și-au unit mâinile și au format o nouă spirală. Nu știm ce îi atrage, în fiecare an, aici, dar știm ce ne face pe noi să ne reamintim de cele 3 foișoare despre care am vorbit până acum, de cele două grote și de izvorul Munk. Poate e de vină clima cu influențe mediteraneene sau culorile naturale care pictează fiecare suflare plină de viață, dar cert e că în Parcul Național Domogled-Cerna (cel mai extins din România!) este o atmosferă care te urmărește încontinuu...e plăcută, e reconfortantă, e molipsitoare...

Aici ajungi după ce părăsești platoul


Platoul Coronini 

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!