Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 8 septembrie 2011

Foisorul Rosu: "infruntare" intre doua panorame

În postul anterior, anticipam povestea de astăzi și aminteam de un foișor colorat în culoarea pasiunii, adică în roșu. Această construcție pitorească ar putea face parte dintr-un tur al foișoarelor din Băile Herculane, pentru că nu este singurul - mai sunt 3, fiecare în culoarea proprie: albastru, galben - vezi AICI și verde - vezi AICI. Din păcate, niciunul dintre aceste foișoare nu face parte dintr-un posibil tur, pentru că...nimănui nu-i pasă și deoarece sunt puțini turiști care vin să le vadă. Păcat!


De la bifurcația de lângă Grota cu Aburi, despre care am vorbit în povestea anterioară, un drum destul de abrupt urcă prin pădure. O placă anostă te informează că într-un sfert de oră ajungi la un foișor colorat în roșu. Nimic atractiv, nu-i așa? Din fericire, este doar o impresie...

Urcușul spre foișor

Când ajungi sub grinzile de lemn care alcătuiesc Foișorul Roșu și te așezi pe lemnul, destul de șubred, care ține loc de bancă, vei ști că te-ai înșelat atunci când credeai că nu e nimic atractiv aici. În spatele tău - un munte "accesorizat" cu stânci ascuțite. În fața ta - un nou urcuș, și mai abrupt, care duce spre Poiana cu Peri, unde ajungi în 50 min. Iar în stânga și în dreapta - două panorame care se întrec să-ți câștige admirația. Spre stânga, o culme golașă acoperită cu un strat fin de zăpadă îți zâmbește de sub strălucirea soarelui. Este masivul Godeanu. Spre dreapta, se deschide o vale strâmtă în care căsuțe cu acoperișuri roșii dorm într-o liniște dulce, sub auspiciile aceluiași soare. Este stațiunea Băile Herculane.


Crucea Albă - subiectul unei povești viitoare 


Șopârla care ne-a întâmpinat la foișor 

Stând sub ocrotirea umbroasă a foișorului, probabil te vei întreba care priveliște a câștigat competiția... Te vei gândi că e nedrept să te hotărăști între maiestuozitatea unui munte și eleganța unui oraș. Și probabil nu te vei hotărî niciodată... Nici nu trebuie, dar este musai să te întorci aici și să mai încerci o dată să te hotărăști!

Panorama spre Băile HerculanePanorama spre Godeanu 


__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!