Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 11 septembrie 2011

Foisorul Galben si Izvorul Munk

De la bifurcația despre care am vorbit AICI și AICI, ai două opțiuni: fie cobori direct în Băile Herculane, pe la Capela Catolică și...gata distracția!, fie îți prelungești periplul spre Foișorul Galben - Izvorul Munk - Foișorul Verde - Platoul Coronini. Noi am ales a doua variantă...

Izvorul Munk

De la acea intersecție de trasee, ai de parcurs doar 20 de minute până la un izvor extrem de pitoresc. Până acolo, însă, se impune un scurt popas la un alt foișor, colorat de data aceasta în galben. Dacă ajungi pe timp de vară, vei putea observa printre crengi un crâmpei din orașul molcom din vale, dar adevărata frumusețe se deschide în jurul foișorului - o splendidă pădure ca o dumbravă minunată.

Foișorul Galben


Traseul spre foișor și izvor 

După ce te-ai delectat cu "pagina" de basm de la Foișorul Galben, mai ai foarte puțin până vei auzi un susur  cristalin, care-ți va completa imaginea desprinsă, parcă, dintr-un tablou și, apoi, o stâncă impunătoare îți va bloca privirea și de sub ea te va întâmpina un delicat izvor. Ai ajuns la Izvorul Munk. Cu siguranță, vei dori să sorbi din plin atmosfera, așa că-ți recomandăm să te așezi pe banca de lângă izvor și să te lași curtat de colțul de paradis din județul Caraș-Severin.

Mergi mai departe pe traseu - Foișorul Verde și Platoul Coronini - locul de întâlnire al membrilor MISA