Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 2 septembrie 2011

Enisala, “bijuteria” genoveză din România

Acum un an, tot în septembrie, scriam un articol despre Enisala, o cetate "singuratică" aruncată în Dobrogea, lângă cel mai mare lac din România - Razim. Citeşte, mai jos, ce am scris atunci:


// articol publicat pentru ciao.ro

Acum 700 de ani, între lacul Razim şi Babadag, un prosper popor de târgoveţi poposea pe malul Mării Negre.

Denumită şi Heracleea sau Yeni-Sale, fortăreaţa lor este în prezent o ruină. Dar frumuseţea ei de altădată şi priveliştea care-ţi taie răsuflarea te determină să nu regreţi că ai ajuns şi pe aceste meleaguri.

Ca să ajungi în acest colţ uitat de lume, ai două variante, prin două localitaţi dobrogene: Babadag sau Jurilovca. Pe oriunde ai veni, ajungi, mai întâi, în comuna Enisala, unde nu trebuie să ratezi experimentarea unor senzaţii deosebite, la "Safari Village". Chiar dacă are un nume exotic, clubul de vacanţă cu circuit închis oferă o atmosferă autentic rustică. Aici te poţi caza în case cu arhitectură lipoveană, învelite cu stuf şi construite în piatră, poţi vizita Muzeul de Pictură şi cel al Satului din Enisala şi chiar un salon otoman.


Vedere din satelit, via Google Earth

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!

3 comentarii:

 1. Vaida Francisc Attila15 iulie 2012, 22:13

  eny sale si safari village ..,lacul babadag si sarikioi sunt de vazut in toate anotimpurile ....! fotografiile sunt ok ...poate ar trebuii putin editate ...sau procesate mai pe placul ...criticastrilor de cart ...!
  ..sunt fotografii de calatorie ...ok ..!

  RăspundețiȘtergere
 2. Salutare Attila!

  Ai dreptate, toata zona este superba si merita vizitata.

  In legatura cu pozele, ele sunt la cea mai buna calitate pe care am putut-o scoate in conditiile de atunci: cu aparatul de fotografiat pe care-l detineam (neprofesionist), pe inserat (toamna, undeva pe la 7 seara) si cu ploaia care a anulat orice sansa la o imortalizare mai ok.

  Multumim pentru comentariu si te mai asteptam, oricand, pe la noi!:)

  RăspundețiȘtergere