Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 7 august 2011

Ura! Romania este a noua tara aventuroasa din lume!

sursa foto: aici

Adineauri, pe Pro TV, o știre...de bine...despre România! ne-a atras atenția și ne-a convins să-i dedicăm un post: țărișoara noastră este cea de-a noua patrie din lume în ceea ce privesc posibilitățile de aventură! Dar cum atâta bine nu ne prea place, iată și partea mai nasoală: Bulgaria, adversara noastră cea de toate zilele în materie de turism, este înaintea noastră în acest top în care am ocupat acest loc onorabil în categoria "statelor în curs de dezvoltare" :(.


sursa foto: aici

Dar poate te întrebi cine a avut "curajul" sau "îndrăzneala" să ne situeze în primele 10 țări..."aventuroase". Ei bine, este vorba despre cercetătorii americani de la Universitatea "George Washington", din capitala SUA. În categoria "țărilor dezvoltate", cele mai "palpitante" patrii sunt Elveția, Islanda și Noua Zeelandă. Probabil, prima - pentru atracțiile montane, a doua - pentru celebre gheizere și ultima - pentru și mai faimosul "cult" al sporturilor extreme. 

Conform "Gândul", în alcătuirea celor două clasamente s-a ţinut cont de resursele naturale (mda, mai avem, dar de când povestea cu Roșia Montană și defrișările de care ne "lovim" pe aproape fiecare traseu montan - cine știe câte o să mai avem), ospitalitatea gazdelor (aici DA, am punctat sigur! dar cine nu e amabil cu cineva când acel cineva te plătește pentru un anumit serviciu? mă rog, mai există excepții, dar să nu fim atât de răi :D), dar şi de infrastructură (un punct în minus, din păcate), condiţiile oferite turiştilor (în materie de cazare stăm destul de bine la raportul calitate-stele/margarete-preț, dar condițiile și numărul pârtiilor, de exemplu, lasă, uneori, de dorit - deci, una caldă, una rece) şi siguranţa acestora (aici nu comentăm, mai ține și de propria răspundere și inconștiență).

Dar România ce are de oferit în materie de "palpitații turistice"? Pe lângă senzațiile tari pe care le poți trăi pe mai toate drumurile (de la starea asfaltului la animalele care călătoresc pe același segment de drum), aventure-park-urile răsărite cam pe la toate cheile și secțiunile scântoase, dar și incredibilii munți Carpați au fost, cu siguranță, elementele-cheie care ne-au cocoțat așa sus. De aceea, am ales să ilustrăm acest post cu imagini "de speriat" de pe unul dintre cele mai periculoase masive montane din România: Piatra Craiului. Nu-i așa că după ce privești aceste fotografii nu te mai miră noul statut al României?

sursa foto: aici

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!

Un comentariu:

  1. Pe Facebook, Gigi Dicu ne-a zis: "Ura!Meria si Romania noastra!Iar voi aveti si mai multe !!"

    RăspundețiȘtergere