Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 29 august 2011

Mic dejun in aer liber la conacul din Turia

După ce l-am cunoscut pe primul conducător al Ungariei AICI, ne-am uitat în spatele nostru numai pentru a vedea că surprizele din Turia nu se opriseră acolo.Ne uitam aproape tâmpiţi la conacul din faţa noastră - elegant, stilat, proaspăt... Arăta atât de bine deşi probabil trecuseră zeci de ani peste el. Şi totuşi, părea ca şi cum ar fi fost construit acum o lună! Gazonul din faţa sa era d-abia tuns şi mirosea a prospeţime. Câteva flori cochete împodobeau arhitectura simplă, dar de efect. Şi într-un colţ - o mică terasă cu palmieri, unde era aşezată o masă pregătită, poate, pentru micul dejun. Era 9 dimineaţa şi proprietarii nu se treziseră încă. Dar micul dejunul în aer liber părea să-i aştepte deja. Ce poate fi mai frumos decât să te trezeşti într-un conac şi să iei masa la aer curat, chiar pe terasa casei tale? Să-ţi "zburde" vântul prin părul tău în timp ce priveşti peisajul şi te bucuri la desert de liniştea unei duminici de la ţară?


Din păcate, nu am găsit nicio informaţie legată de acest conac, deşi am descoperit (evident, după ce am plecat din localitate) că în Turia mai există un conac - cu un etaj mai mare şi cu un interior superb. Pentru detalii şi imagini cu cel de-al doilea conac, de fapt o curie: AICI.

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!

3 comentarii:

  1. Ce frumoasa e seria de postari din Turia...felicitari...am trecut de multe ori prin Turia, dar niciodata nu am privit-o asa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim, Roxana, pentru aprecieri. Ne bucura faptul ca am deschis o alta perspectiva asupra Turiei.

    Te mai asteptam pe la noi!

    RăspundețiȘtergere