Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 7 august 2011

La mansarda, varful Costila

Așa cum povesteam AICI, atunci când am poposit în Azuga, ne-am odihnit și ne-am răsfățat gâtlejurile, la Casa Azugeană, de pe strada Rițivoiu, la numărul 19. De ce o recomandăm? Această pensiune este perfectă pentru pretențioșii pe care nu-i mai satisface o masă bună, un culcaș cald și comod, o curățenie absolută sau o servire impecabilă... pentru ei, avem doar un singur argument pro: PRIVELIȘTEA.

Asta se vede de la mansardă... Cum vă place?

Cu 70 RON/cameră dublă, orice călător ostenit se poate trezi, a doua zi dimineață, cu un energizant mai putenic decât orice cafea tare și amară: panorama spre vârful Coștila (2.490 m). Când d-abia deschizi ochii încă încătușați de somn și te ridici, anevoie, din patul atât de primitor (pe care poți să-l vezi în penultima imagine), și te îndrepți spre o gură de prospețime, la geamul camerei și vezi cum norii pufoși îmbrățișează un ditamai muntele golaș și ascuțit, clar nu-ți mai vine să te arunci, din nou, în culcuș și te cuprinde o energie aproape fără margini și o poftă de cățărat aproape de nestăpânit... Cel puțin, pe noi asta ne-a apucat când am privit pe fereastra mansardei în care ne-am petrecut noaptea de 30 spre 31 iulie. Nu am dat buzna peste muntele din fața noastră, ci ne-am liniștit cu unul mai modest, de "doar" 1.844 m, de care vom vorbi într-un post viitor - vezi AICI

sursa foto: casa-azugeana.ro

Cu o seară înainte, am coborât la terasa pensiunii, unde am savurat o ciocolată caldă buuuună (3,5 RON) și o bere neagră "Silva" (4 RON). Aerul răcoros ne-a acompaniat și din spatele gardului împrejmuitor am urmărit trecătorii care-și făceau de lucru prin oraș - o activitate pe atât de relaxantă, pe atât de educativă. Așa am văzut cum copii nu se culcă devreme, ci ies la joacă chiar și la miezu' nopții, fără să le pese de nimic, cum diverși localnici, de toate vârstele, se plimbă liniștiți, aparent fără scop și cum liniștea de la poalele munților Bucegi și Baiului se completează armonios cu pofta de viață a azugenilor - ceea ce pe noi ne-a cucerit definitiv. 

Baia

Balconul 

Blocul de vis-a-vis 


Tablou cu relief din piele, pe hol

TU CE AMINTIRI AI LEGATE DE CAZAREA DIN ROMÂNIA? DAR CU CEA DIN JUDEŢUL PRAHOVA?

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!