Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 30 august 2011

UPDATE: Culoarul Rucar-Bran, din masina

Pe DN 73, între ultracelebra localitate Bran şi modesta aşezare Rucăr se strecoară un culoar tectonic, "colonizat" de aşezări de munte extrem de pitoreşti, cu căpiţe de fân şi creste montane în loc de acoperiş.

Moeciu de Jos

Pe 15 august 2011, într-o zi de sărbătoare naţională, ne întoarceam de la Cătruşa, cu părere de rău că ne îndreptăm spre casă şi nu vom mai putea colinda prin ţinuturi de basm. Pentru a întârzia sosirea şi a profita pe ultima sută de metri de peisajele "pictate" cu măiestrie din ţara noastră, am pornit pe culoarul Rucăr-Bran. Am trecut pe lângă cetatea Râşnov, amintindu-ne de vizita pe care am făcut-o acum vreo 3 ani despre care nu am scris încă pe blog-Oops!, am trecut pe lângă vestitul castel Bran - pe care tot acum 3 ani l-am vizitat -, iar apoi ne-am cufundat într-un tablou mirific, cu Munţii Bucegi strălucind în soare - pe partea stângă - şi cu Masivul Piatra Craiului - în dreapta - concurând, fiecare, pentru a ne câştiga atenţia. Iată, mai jos, cum a arătat culoarul din maşină şi dintr-un punct de belvedere, de Sfântă Mărie:

La Bran
Moeciu de Jos şi Bucegii 

Piatra Craiului 


Şi cum se vede "pe viu" parcurgerea culoarului, de la Bran spre Fundata

UPDATE 31.08: În zona Dâmbovicioara, mulți comercianți făceau afaceri pe marginea drumului. Ce vindeau? Nu clasicele brânzeturi și sucuri de brad ținute în soare (după mai multe amenzi, se pare că au renunțat la această comercializare - deși acum câțiva ani culoarul era împânzit de asemenea oferte, acum nimeni nu mai îndrăzneau să supere autoritățile și să vândă, pe lângă produse tradiționale, și o toxinfecție alimentară :D). Ei bine, pe 15 august, ciobanii au ieșit pe marginea drumului să vândă pui de câini ciobănești. Erau așa de drăguți! Majoritatea dormitau pe capotele mașinilor sau să se lăsau mângâiați de trecătorii curioși.

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!

2 comentarii:

  1. Am trecut si eu acum doua saptamani pe aici in drum spre Targoviste...foarte, foarte aglomerat, dar niste peisaje de iti taie rasuflarea...foarte frumos...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si pe 15 august traficul era criminal, dar ne-am clatit ochii cu peisajele si cateii ciobanesti scosi la vanzare - speram ca vor ajunge in niste familii care iubesc, cu adevarat, animalele.

    Multumim frumos pentru ca ne-ai impartasit parerea ta.

    RăspundețiȘtergere