Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 23 iulie 2011

Cum ii ceri unui tren sa-ti aducă o bere?

În cea de-a doua lună a acestui an, am povestit despre un loc din București unde te poți "plimba" cu trenul prin...oraș (vezi AICI). Din păcate, administratorii "La gară-n pub" nu au avut inspirația competitorilor de la terasa "La Trenulețe", care deși e poziționată defavorabil față de rivala mai sus menționată, este cu siguranță mai vizitată, mai iubită, mai cunoscută... Și totul datorită unei lipse aparent esențiale: inexistența chelnerilor!

Drezina Șefă ia comanda și preia cererea notei de plată
Știm că deja te întrebi cum vine chestia asta: vorbim de o terasă care nu are chelneri și totuși este apreciată? Da...și naște chiote de bucurie, avalanșe de blitz-uri și comenzi peste comenzi! Rețeta e simplă: iei câteva trenulețe în miniatură (din acelea care se folosesc la modelism feroviar) și le pui la treabă! Dacă până acum te-ai gândit că trenulețele sunt bune doar pentru distrat copii, gândește-te din nou. 

Biletele de tren pe care le compostezi, pentru a-i "spune" trenului ce să-ți aducă

Butoanele roșu și verde - cu ajutorul lor comunici cu trenul-chelner 

Persoane de toate vârstele vin zilnic, între 12 și 21:30, pe strada Maior Coravu, la numărul 6, lângă Parcul Național, și parcă nu mai vor să plece. După ce intri pe ușa unui bloc recent construit pe care se află un afiș cu "Atelierul de trenulețe" (niciun indiciu despre terasa-minune), sunetul specific al roților care galopează pe calea ferată și uralele pline de emoții care se aud din spatele unui perete alb te fac curios. La intrare se află o încăpere largă, de unde poți achiziționa diferite produse pentru modelism feroviar, dar într-un colț din dreapta se deschide o nișă care pare a duce spre sunetele care te-au captivat. Și ai dreptate! Ia-o pe acolo și abține-te să nu fugi imediat la o masă (pardon, fiecare este, de fapt, o gară de pe Valea Prahovei: Predeal, Azuga, Bușteni, Sinaia și Breaza) și să te apuci să te joci cu...cele mai simpatice trenulețe pe care le vei vedea vreodată! Am zis să te abții, pentru că și acest joc are niște reguli: 

* Nu pune mâna pe şine
* Nu pune mâna pe noi 
* Nu pune obiecte în calea trenurilor
* Nu pune nici un fel de obiecte in trenuri.

Și pentru că pofta de distracție se întreține cu "combustibil", "alimentează-ți" cheful de joacă cu băuturile din meniu:

* ceai/cafea - 6 lei
* Coca-Cola/Fanta/Sprite (250 ml) - 5 lei
* Apă minerală/plată (500 ml) - 4 lei
* Ursus/Ciuc (330 ml) - 5 lei
* Amstel/Krusovice (330 ml) - 9 lei
* Heineken (500 ml) - 8 lei
* Budweiser (500 ml) - 9 lei
* bere nefiltrată - 12 lei
* whisky (50 ml) - 14 lei
* coniac (50 ml) - 13 lei
* vodka (50 ml) - 12 lei

Chiar dacă meniul conține decât "lichide", savoarea momentelor petrecute aici nu se compară cu niciun fel de mâncare! Iar când vine vorba de calitatea servirii, nu te poți pune cu niște mașinării care nu vorbesc! Își fac datoria fără nicio ezitare, cu dăruire și...poate cel mai important - zâmbesc tuturor celor care le fotografiază. Stai așa...sperăm că nu te mai gândești încă la chelneri-oameni! "La Trenulețe" ești servit de...trenuri, cum altfel? :D

Compostorul/cleștele de nașCum se realizează servirea și comunicarea om-tren, o lăsăm pe Drezina-Șefă (ai văzut-o în prima fotografie) să-ți spună (sursa: latrenulete.ro):

"Numele meu este Drezina Şefă. Împreună cu Aburica, Musculosu şi Fâşneaţa, vom fi astăzi gazdele tale. Ne dorim sa fim vedete, aşa că ne poţi fotografia şi filma, dar numai dacă promiţi că le vei arăta fotografiile şi prietenilor tăi. Orice îţi doreşti La Trenuleţe, cheamă-mă şi voi veni de-ndată. Cum? Foarte simplu. După ce ai consultat meniul şi ai ales ceea ce doreşti să comanzi, alege de pe masa ta cartonaşul corespunzător: Cafea, Băuturi răcoritoare sau Băuturi alcoolice. Cu “cleştele de naş” compostează cartonaşul în dreptul produselor şi cantităţilor dorite. Apasă butonul roşu din dreptul mesei tale. Semaforul de la masa ta se va schimba în roşu, ca să ştii că am auzit că m-ai chemat. În cel mai scurt timp voi opri în dreptul tău, pentru a prelua comanda. Aşează cartonaşul în rastelul din magazia mea.

Aburică trece peste un viaduct


Spune-mi că pot pleca, apăsând butonul verde din dreptul mesei tale. Voi fugi degrabă la bar să transmit comanda. Apropo,îmi face plăcere să stau cu tine, dar nu mă reţine prea mult. Avem un Dispecer nervos şi mă bate la cap daca nu mă mişc repede. Zice ca blocăm magistrala şi se supară clienţii. Aşa că, nu uita de butonul verde!


Suc, cafea sau bere, oricare este prea mare pentru mine. De asta sunt bune ajutoarele: Aburica sau Musculosul îţi vor aduce în vagoanele lor ceea ce ai comandat. Vei ştii că unul dintre ei vine la tine atunci când semaforul de la masa ta va deveni roşu. Trenul cu comanda ta se va opri în dreptul mesei tale. Poţi acum să descarci comanda din tren. Atenţie! Trenul cu comanda ta se opreşete în dreptul tău. Dacă un tren nu se opreşte la tine, atunci nu este comanda ta. În nici un caz nu lua produsele din tren înainte ca trenul să se oprească! Avem rău de înălţime şi ne cam doare să cădem de pe şine. Şi-n plus, unde ai văzut tren de marfă descărcat din mers?! 


După ce ai descărcat comanda din tren, spune-i că poate pleca, apăsând butonul verde. Nu te grabi, dar, te rog, nu uita! Ştii tu, Dispecerul... Mai departe totul este simplu: orice mai doreşti să comanzi, apasă butonul roşu şi o luăm de la capăt. Pentru nota de plată, cheamă-mă şi pune în magazia mea cartonaşul pe care scrie „Nota, vă rog!”. Nu trebuie să-l compostezi! Nota îţi va fi adusă de Barman. Nu-mi plăti mie, pentru că nu-mi place să umblu cu bani; mă-ncurc la calcule. Dacă ţi-a placut la noi, fii generos la nota de plată; cărbunii sunt scumpi şi vrem să fim aici şi data viitoare; suntem siguri că vei reveni".UPDATE: "La Trenulete" s-a mutat pe Calea Barbu Vacarescu 164, in gradina Hotelului Caro, pe malul lacului

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!

3 comentarii:

  1. Oricat ar fi de frumoasa si laudabila actiunea, nu pot sa uit faptul ca aceasta terasa a fost facuta si cu banii obtinuti prin pacalirea mai multor cumparatori prin promiterea anumitor produse platite in avans si neonorate, asa ca din partea mea, ca unul dintre pagubiti, nu pot sa zic decat ca sa le fie rusine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne pare rau sa auzim asta. Noi stiam alta poveste. In fata cafenelei este un magazin cu trenulete si accesorii legate de aceasta pasiune, iar proprietarii s-au gandit ca, daca tot aveau spatiu in spate, sa-si extinda afacerea si sa deschisa o terasa, unde sa "implice" produselor lor. Un mod mai inedit de a-si prezenta marfa;)

    RăspundețiȘtergere
  3. shcoala de facut diorame feroviare exista shi in germania [eu shiu ca la cei de la ''noch''].acolo te instruieshte shi te premiaza pentru diorama facuta cat mai aproape posibil de realitate.vrem shi in romania cat mai multe shcoli de acest gen,fiindca numarul pasionatzilor e in creshtere

    RăspundețiȘtergere