Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 8 iulie 2011

Sighisoara, sub pecetea intunericului

Și iată că aproape de ora 22, întunericul s-a așternut, încet și fără zgomot, asupra Sighișoarei. Așa cum îți spuneam în postul anterior, după ce ne-am plimbat pe aleile "îmbuibate" de apă, am așteptat sosirea umbrelor serii...

Turnul cu Ceas

Și așteptarea ne-a fost răsplătită cu imagini de basm (le vezi mai jos). Luminile felinarelor străluceau lângă geamurile mici și "iscoditoare". Aleile se cufundau într-o umbră protectoare, turnurile se profilau într-o lumină caldă și plăcută... Și turiștii au ieșit din "bârloguri", pentru o plimbăre romantică. Lângă primărie, câțiva elevi veniți într-o excursie "cu clasa" aruncau râsete "zglobii" spre zidurile tăcute din jurul lor. Noi ne-am potrivit trepiedul în câteva puncte-cheie și am imortalizat atmosfera. Ne-am minunat în sus, în jos, în stânga și în dreapta...Privirea nu se putea opri asupra unui singur detaliu, unei singure imagini... Cât de frumoasă e Sighișoara și noaptea!

Biserica mănăstirii

Biserica ortodoxă Detaliu Turnul cu Ceas 

Hotel Sighișoara 

De la stânga la dreapta: Turnul cu Ceas, Biserica mănăstirii, Primăria; jos: Hotel CavalerPrimăria 


Ție cum îți place mai mult Sighișoara: în lumina amiezii sau pe înserat?

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!