Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 12 iulie 2011

Slimnic, istorie ascunsa printre dealuri

Pe DN 14, între Mediaș și Sibiu, în județul omonim ultimei localități, se află o așezare săsească liniștită, ascunsă printre dealuri cu coame largi și înălțimi variabile. Din orice parte ai intra în comună, privirile ți se îndreaptă, rapid, în sus, pe unul din dealuri. Acolo e o cetate pe care nu o poți caracteriza decât ca frumoasă. În vale, la poalele ei, printre arbori plăpânzi, stă "pitită" Biserica Evanghelică cu hramul “Sfântul Bartolomeu. Ignorată, sătulă parcă de eclipsarea din partea cetății, biserica își deplânge soarta. Și totuși, realitatea e mult mai crudă. Nici cetatea nu e mai "fericită", chiar dacă numele său din germană (Stolzenburg) o închipuie drept "Cetatea mândră". În același loc, două monumente remarcabile își așteaptă vizitatorii care, din păcate, se numără pe degete. 

BINE AȚI VENIT ÎN SLIMNIC !


Panoramă asupra comunei, dintr-un turn al cetățiiDupă slujbă, duminica, sătenii se strâng la sfat...

...alții se apucă de muncă

În această casă au poposit Petőfi Sándor, poetul național al Ungariei, și Józef Bem, comandantul armatei revoluționare maghiare în timpul Revoluției de la 1848

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!