Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 9 iulie 2011

La Denis din Danes


După ce ne-am plimbat în Sighișoara, pe înserat, ne-am dat seama că trecuse bine de ora 22 și noi nu aveam unde să înnoptăm. Având în plan ca a doua zi să trecem prin Mediaș (ceea ce am făcut până la urmă - vezi într-un post viitor - AICI), ne-am decis să pornim pe DN 14 și, pe drum, să "tragem" la un hotel. Și moșu' Ene nu a avut mult de așteptat, pentru că fix în prima localitate, adică în Daneș, un indicator ne-a atras atenția asupra Hotelului Denis, unde am fost încântați de serviciul de cazare și masă, care aproape ne-a făcut să nu mai vrem să ne continuăm drumul și să rămânem să ne relaxăm aici, în județul Mureș.

Sursa foto: hoteldenis.com
O cameră dublă cu pat matrimonial și mic dejun inclus a costat 120 de lei, din care 10 lei/persoană a reprezentat micul dejun. La condițiile unui hotel de 3 stele, prețul este mai mult decât rezonabil. 
Cum am intrat în cameră, privirea ni s-a oprit pe patul imens acoperit de o cuvertură fină și colorată într-un vișiniu îmbietor. Mobilierul din lemn are un aer rafinat și e o încântare să observi cum se potrivește cu perdeaua, cu veiozele sau cu tabloul "indecent" de deasupra patului. Și apoi a venit rândul băii să ne facă cu ochiul. În ea am descoperit cea mai curată cadă pe care am văzut-o vreodată! Pe bune, chiar strălucea ca-n reclame! 
Chiar dacă hotelul este situat vis-a-vis de gara din localitate (strada Gării nr. 1) și înainte să ne cazăm eram sceptici în privința perspectivei unui somn liniștit, noaptea a fost lipsită de sunetele stridente ale vreunei locomotive. Și a venit dimineața cu pofta de mâncare. Am coborât în restaurant (vezi următoarea fotografie). Terasa era mai ispititoare, dar diminețile într-o depresiune sunt răcoroase și ne-am potolit avântul  la o masă dintr-un colț al restaurantului. Am comandat două omlete cu șuncă, ciuperci și cașcaval, care au fost însoțite de felii proaspete și gustoase de roșii. Eu (n.r. Anda) m-am înfruptat cu o porție de clătite cu o ciocolată (5 ron) extraordinar de apetisantă și mi-am delectat papilele gustative cu o cană de ciocolată caldă (3 ron; vezi cea de-a doua imagine) - una dintre cele mai bune pe care le-am consumat vreodată!Când ne-am întors în cameră să ne pregătim de plecare, pe hol ne-au atras atenția două broșuri și o carte. Broșurile au fost cu adevărat deosebite: reprezentau, de fapt, ghiduri în vederea promovării turismului rural în satele săsești și sfaturi privind administrarea unei pensiuni agroturistice. Dintre superbele idei prezentate amintim de îndemnul potrivit căruia nu e indicat să cotrobăi prin lucrurile oaspeților și că e benefic să le asiguri intimitate:)) Ei, erau și sfaturi mai practice, dar astea clar ne-au rămas în amintire! Cartea era dedicată Mediașului și vom aminti de ea în postul dedicat acestui chipeș oraș.

Tu pe unde ai dormit și/sau mâncat în județul Mureș? Cum ți s-a părut serviciile?


__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!