Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 8 iulie 2011

Gropi si frumusete pe Transfagarasan

Despre cel mai frumos drum din lume am mai vorbit AICI. Dar de ce să nu ne mai minunăm încă o dată de fascinația sa? Duminica trecută, pe 3 iulie, dorul de Transfăgărășan ne-a apucat cu...ardoare. Și atât de mare a fost dorul încât nu ne-am putut abține să nu-l salutăm. Și chiar dacă "salutul" a fost fugitiv (deh! timpul nu ne-a permis o vizită mai îndelungată. Ce bine de Transfăgărășan că s-a achitat de rolul de "gazdă" atât de rapid:D), frumusețea dumnealui s-a dezvăluit la fiecare cotitură de serpentină și la fiecare dezvelire de sub ceață.

Bâlea Lac
Și când visarea era mai frumoasă...hop și-o groapă-n asfalt! "Fie, am nimerit cu roata fix în gaură. Nu se mai întâmplă", zice Ionuț. Nu trec câteva secunde, hop și-a doua și înainte să apuc să mai zic ceva (n.r. eu, Anda) vine și a treia, și a patra, și a cincea...Și tot Transfăgărașanul a devenit un "ten acneic". Mda, cum se poate, după aproximativ doi ani (de la ultima noastră vizită, când drumul era "brici" - deh! veniseră britanicii de la "Top Gear" și bolizii nu se puteau testa într-un slalom printre gropi așa că municipalitățile rezolvaseră problema), CEL MAI FRUMOS DRUM DIN LUME (conform clasamentului întocmit de site-ul german  carsroute.com) să devină unul dintre cele mai PROASTE DRUMURI DIN ROMÂNIA?

Bâlea Cascadă

Cabana și Lacul "Bâlea"


Cabana "Bâlea Lac"

Știm, au trecut două ierni peste el. Dar la noi în țară asfaltul nu ține decât doi ani? După ce ne-am pus acestă întrebare, ne-am calmat. Păi, cum e și vorba aia: fie pâinea (pardon, drumul) cât de rău,tot mai bun e-n țara mea! Și atâta timp cât cel mai frumos drum din lume se găsește în România, atâta timp cât încă mai putem să-l parcurgem (cu mașina, că pe jos te poți încumeta aproape oricând - atenție! vara, iarna mai bine stai acasă :P - dacă vrei să te depărtezi de Bâlea Lac și ultra-celebrul Hotel de Gheață-), ne-am hotărât să ne bucurăm de el chiar dacă primeam la pachet și "masaj" gratuit.

Intrarea în cel mai lung tunel din România (887 m): Capra-Bâlea Lac


Poarta Geniștilor 

Refugiul Salvamont "Nicolae Nan" 

Sperăm ca la următoarea întâlnire, T. să fie mai bine "pregătit". Nu e vina lui, știm, dar dacă va primi numai cronici negative, suntem siguri că va "suferi". Și încheiem cu zicala lui Ionuț care spunea, în timp ce se chinuia să jongleze printre cratere: "Văd străinii la <<Top Gear>>cât de frumos e drumul, vin aici, îl văd, se chinuie cu gropile astea și nu se mai întorc. Păcat...".

Iată cum se vede "live" parcurgerea tunelului Capra-Bâlea Lac

Un comentariu:

  1. Comentariu pe contul nostru de Youtube, referitor la clipul de mai sus:

    The eco is great inthere...i screamed as loud as I culd:D
    danutz502

    RăspundețiȘtergere