Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 12 iunie 2011

Zoo de Occident in umila Romanie

A venit momentul să discutăm și despre grădina zoologică din Timișoara, ultimul obiectiv pe care l-am bifat în scurta noastră călătorie prin capitala Banatului.


Situată în zona "Pădurea Verde", lângă Muzeul Satului Bănățean (despre care am vorbit AICI), zoo-ul poate fi considerat singurul demn de vizitat din România. De ce? Nu are cele mai multe sau mai variate specii de animale, dar este singurul care se înscrie în normele acceptate de Uniunea Europeană. Spații largi, habitate aproape naturale... Și toată grădina se aseamănă cu organizarea celei din Budapesta (am văzut și pe aia și multe altele din țară, deci știm ce vorbim:D). Adevărul este că zoo-ul se află în colaborare cu surata ei din Szeged, deci influența occidentală și-a făcut simțită prezența din plin. Prin ce se mai aseamănă? Vizitatorii au acces nestingherit la animalele nepericuloase. Copii pot hrăni caprele sau se pot juca cu iepurașii... În Budapesta, ne-am jucat cu ratonii și leneșii și un șarpele imens se plimba pe lângă noi! (un îngrijitor l-a scos din cușcă pentru a-l îngriji, nestingherindu-se de prezența noastră)... Dar, fie, Timișoara mai are de muncă!

Babuin


Când am vizitat grădina, niște găini cotcodăceau pe alei și zburdau de colo-colo, fără să le pese de cocoșul care stătea mândru pe un deal. Un iepuraș stătea în două lăbuțe și se întindea spre mâncarea care-l aștepta pregătită să fie rumegată. Și niște căprițe își scoteau gâtlejurile prin gard, primind bucuroase smocurile de iarbă pe care i le întindeau câțiva copii și stând liniștite să fie mângâiate.

Căprioară


Ce ne-a mai plăcut a fost faptul că nu există taxa foto și poți fotografia în voie animăluțele (care nu sunt ascunse de garduri înfiorător de protectoare) și că taxa de intrare este foarte accesibilă (3 lei/adult). Nu există reduceri pentru studenți/elevi/pensionari/veterani.

Lamă
 Macac____________________________________
Regulile de vizitare ale grădinii Zoo Timișoara:
 • Nu hraniti animalele
 • Nu va apropiati de animale
 • Nu aruncati cu obiecte in animale
 • Nu speriati animalele
 • Nu intrati cu animale de companie
 • Nu fumati
 • Pastrati curatenia si linistea

Conceptul: "mai mult spatiu", "mai aproape de animale", are in colectie urmatoarele specii de animale: ursi, cerbi, pasarea emu, guanaco, struti, canguri pitici, maimute capuchin, capre pitice, numeroase rase de iepuri si gaini pitice, hamsteri si pasari de apa: lebede negre, rate califar rosu, sulitar, fluieratoare.

Sursa: zootimisoara.ro

Iată cum se bălăceau rățuștele

Pisica sălbatică
Ponei


 Porc de guineea

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!

2 comentarii:

 1. Vaiiiii de noi, suntem o tara ce nu meritam respectul altor tari si asta tot din cauza noastra.
  Te duci de exemplu sa muncesti intr-o tara si cine iti face probleme acolo tot romanul nostru, suntem in stare sa ne sapam ca sa ne fie bine.
  Nu vom fi niciodata o tara civilizata din pacate!

  RăspundețiȘtergere
 2. Salutare!

  Noi credem ca, in ciuda atator probleme (dintre care ai enumerat si tu), Romania este o tara care poate castiga respectul altor tari. Acest blog este orientat in aceasta directie. Daca initiativa noastra se va incununa cu succes, ramane de vazut, dar pana atunci noi zicem sa ramanem optimisti.

  Te mai asteptam, oricand, pe la noi cu sugestiile si parerile tale.

  Pe curand!

  RăspundețiȘtergere