Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 29 mai 2011

Hai la bord in avion!

Vrei să zbori, dar nu ai aripi? Vrei să te simți în aer fără să consumi droguri? Vrei să călătorești printre nori, dar nu ai bani de bilet? Atunci hai cu noi la bordul avionului abandonat de lângă Rudeni, județul Ilfov.


Un sat de la marginea Bucureștiul are doar 5 străzi (Traian, Panduri, 30 Decembrie, Fortului și Daciei) și își trage numele de la gradele de rudenie existente între majoritatea locuitorilor care, într-un fel sau altul, aparțin unei mari familii, a întemeietorilor așezării - câțiva frați ciobani. 

Aceeași localitate este celebră pentru o ruină, care "zace" pe un câmp de la marginea așezării. Aici poți să te îmbarci la bordul unui avion lăsat în voia sorții. Nu ai nevoie de bilet, nu te controlează nimeni, orice terorist poate să-l deturneze... De asemenea, el a găzduit numeroase ședințe foto și a întâmpinat turiștii curioși să vadă "minunea". La o căutare pe internet, nu se găsesc informații despre modul cum a ajuns avionul tocmai în câmpul ăsta, ci doar fotografiile altor curioși, ca și noi. Hmm... poate l-au adus extratereștii! Indiferent de modul cum a poposit în această zonă, ineditul său îl face un obiectiv demn de bifat într-o vizită prin România. 

Vedere din satelit, via Google Earth, din 2011


UPDATE mai 2015: Din păcate, avionul nu se mai află astăzi în câmpul de la Rudeni. Așa cum a menționat Cătălin Podoleanu, printr-un comentariu mai jos, și cum se prezintă recent imaginile din satelit, avionul a dispărut. Soarta lui îmi este necunoscută, așadar dacă ai informații în privința sa, anunță-ne degrabă :) 

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!

6 comentarii:

 1. Minunat site-ul, tocmai l-am gasit (si imediat l-am mentionat pe un forum) - sunt un iubitor al calatoriilor mai putin obisnuite. Weekend-ul trecut am vizitat complexul Astoria (CFR) din Snagov. Merita!;) Apropo de Rudeni, ajunge un microbuz prin apropiere? Nu gasesc nimic.

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumim pentru cuvintele frumoase si ne bucuram sa aflam de aprecierea dvs.

  In legatura cu intrebarea dvs.,aveti 3 posibilitati: maxi taxi 150, care are statie in Rudeni si se poate lua de la Carrefour Militari, tren in gara din Chiajna/autobuz 406 si, apoi, pe jos, aproximativ 6 km sau autobuz 405 pana in Chitila si de acolo, aprox 3 km pe jos.

  Mentionam ca nu garantam pt traseele expuse mai jos, modificari putand aparea in orice moment. Noi am mers cu masina personala.

  O vizita placuta!

  P.S. Asteptam,pe mail, impresii detaliate despre Astoria si poate le publicam pe blog;) Si va rugam sa ne impartasiti link-ul unde ne-ati mentionat. Multumim inca o data.

  RăspundețiȘtergere
 3. Hello! As dori sa stiu daca ma puteti ajuta cu o informatie. Avionul se mai afla in aceeasi locatie sau a fost luat? Am fost anul trecut (august 2010) si am facut cateva fotografii. M-ar interesa sa mai fac o vizita avionului cand revin in tara, dar am inteles ca nu ar mai fi acolo. Sper sa ma puteti ajuta. Multumesc frumos si o seara placuta! Marius

  RăspundețiȘtergere
 4. Buna Marius!

  Din pacate nici noi nu am fost anul acesta pe la Rudeni, dar nu am auzit de vreo mutare. Am cautat si pe internet si nu am gasit nicio informatie in acest sens. Oricum, chiar daca ajungi la Rudeni si nu gasesti avionul, iti recomandam cu caldura o vizita la manastirea-ruina Chiajna, care e foarte aproape si despre care am scris aici: http://hai-la-bord.blogspot.com/2011/06/manastirea-chiajna-probabil-cea-mai.html, si atunci calatoria nu va fi ratata.

  Dupa ce te intorci, te asteptam cu impresii.

  Pe curand!

  RăspundețiȘtergere