Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 20 aprilie 2011

Craiova (I) : Oamenii

Capitala Olteniei, atestată documentar din anul 225 când era denumită Pelendava, este așezată în mijlocul unei vaste câmpii asuprite de razele nemiloase ale soarelui. Deși numele ei este învăluit în mister (cele mai multe referiri notează că provine de la slavonescul "kralj" (rege, crai), dar "Craiova" ar însemna "ținut","țară","națiune"), un lucru este sigur: adevăratul farmec al orașului este conferit de oamenii săi. Clădirile sale vechi și deosebite și abundența de parcuri pitorești nu pot egala, totuși, spiritul oltenilor: oameni iubăreți, voioși și zâmbitori.

În centru


Începând de astăzi, "Hai la Bord" vă propune o incursiune în inima Băniei. În fiecare episod vom vorbi despre oameni, clădiri sau parcuri. Așa că... nu ratați acest serial, care se axează pe unul dintre cele mai frumoase orașe din România.

La velodromul din parcul Romanescu

În centru 

În primul capitol al poveștii noastre oltenești, vom discuta despre oamenii locului. 

Duminica trecută, am poposit pe aceste meleaguri scăldate, din abundență, de un soare primitor. De la gară și până-n parcul Romanescu, unde am petrecut câteva ore, mii de localnici profitau de această zi frumoasă. Mame care se jucau cu copii lor zburdalnici, bătrânei care priveau cu nostalgie la tineretul care se plimba prin fața lor, îndrăgostiți (poate prea mulți!) care se giuguleau la umbra copacilor, tineri care colindau străzile pe biciclete sau role... Toți zâmbeau, râdeau, se bucurau de viață... Oltenii ne-au oferit, astfel, o lecție de viață importantă: chiar dacă pe cer soarele înseninează ziua, nu este un motiv să nu zâmbești. Un zâmbet îți va lumina, cu adevărat, ziua!

La amfiteatrul din parcul Romanescu


 În fața teatrului "Marin Sorescu"

La velodrom


 Mii de oameni se plimbau prin parcul RomanescuVIZIONEAZĂ EPISODUL URMĂTOR AICI

2 comentarii:

  1. ramona strinu1 mai 2012, 22:37

    craiova e in inima mea. am facut facultatea in acest oras si am locuit 3 ani. oricand ma intorc cu drag acolo!

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar esti o fata norocoasa;) ai avut ocazia sa traiesti in Craiova atata timp, noi doar la o scurta plimbare de week-end putem visa. Revenim, de asemenea, cu drag, de fiecare data

    RăspundețiȘtergere