Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 30 martie 2011

Spiritul Alpilor se simte în Sinaia

Duminica trecută, după ce am coborât din telecabină și am ajuns la poalele maiestuoșilor Bucegi, foamea și-a făcut simțită prezența. La sugestia unui coleg de muncă de-al lui Ionuț, ne-am îndreptat spre primăria din Sinaia și am luat-o pe strada de vis-a-vis. La nici 10 m, am ajuns la destinația indicată: restaurantul "Snow".  

În interior

La început sceptică (n.r. Anda; numele restaurantului mi se părea banal și din afară nu arată foarte atractiv), după ce am deschis ușa de la intrare și am făcut primul pas în interior - am rămas cu gura căscată. Nu mai eram în România! Spiritul Alpilor poposise în Sinaia. 


Doi chelneri (o femeie și un bărbat - fie vorba între noi: nu au făcut discriminare), îmbrăcați în portul tradițional austriac, te invită să te așezi la mesele de lemn cu fețe de masă roșii. Înainte să te așezi, te oprești. Parcă nu-ți vine să strici o operă de artă cu posteriorul tău. Fiecare scaun are același model floral pictat, extrem de bine realizat și viu colorat (vezi următoarea fotografie). 


Zonele din restaurant sunt despărțite de paravane albe, tot din lemn, iar într-un colț observi o etajeră cu trofeele primite de locație pentru rafinament și profesionalism. În altă parte, remarci o cămară improvizată cu borcane cu murături și zacuscă (vezi următoarea fotografie). Pe pereți, îți zâmbesc tablouri cu gust și schițele lor, în creion. La baza pereților se află diferite obiecte de decor (de artizanat sau nu) care întregesc o atmosferă occidentală. Aceeași ambianță plăcută este completată de lumina caldă care se revarsă din lămpi albe, care au în centru tot un motiv floral. 


Deși prețul preparatelor (care, îți garantăm, sunt gustoase) nu este dintre cele mai accesibile din câte am găsit, el se mulează pe piața din valea Prahovei; atmosfera alpină din restaurant îți garantează o petrecere extrem de plăcută și relaxantă a timpului liber. Cu siguranță, vom reveni!

La intrare

Meniu:

Produs - Preț (în RON)
.......................................
apă plată - 5 
ciorbă de burtă/văcuță - 10
ciorbă de fasole cu ciolan afumat - 8,5
supă de pui cu fidea - 8
clătite cu ciolcolată - 7
chifle - 0,6/buc

Pepsi 500 ml - 6
cafea expresso 50 ml - 7
Timișoreana 500 ml - 4
ardei uite - 1
smântână 100g - 4,5

etc.

Semnătura de pe bonul tipizat: "Vă mulțumim. Vă mai așteptăm! Considerați din partea casei orice produs scris cu pixul"

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!