Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 22 martie 2011

Parcul central din Baile Olanesti, inundat de zapada

În week-end-ul pe care l-am petrecut în stațiunea vâlceană am avut parte de liniștea și recreerea la care visam de  multă vreme. Pustietatea locului, completată de mantia protectoare a zăpezii, ne-au asigurat două zile de vis, departe de agitația orașului. 


Vis-a-vis de hotelul "Tisa", unde am fost cazați, se află Parcul Central. Afundat în tăcere, zi și noapte, colțul de natură pe care-l vedeam de la balconul camerei noastre părea desprins dintr-o altă lume. Ziua, doar câțiva trecători rătăcind fără vreun motiv anume se plimbau pe aleile acoperite de un strat generos de omăt. Băncile și foișoarele păreau cătrănite din cauza zăpezii care apăsa, încontinuu, pe ele. Noaptea, parcul se cufunda în lumina felinarelor care îi conferea o aură magică. Nicio ființă omenească nu mai îndrăznea să se aventureze pe aleile sale, deși frumusețea sa l-ar fi îmbiat la o scurtă plimbare, înainte de culcare. 


Noi l-am vizitat ziua, în drumul nostru spre Aleea Izvoarelor, de care vom vorbi într-o poveste viitoare. Ce ne-a surprins, cu adevărat, a fost parcarea cu un etaj, situată lângă parc. Deși în februarie nu se odihneau, în ea, decât două mașini, vara suntem siguri că e plină. Ne-a bucurat să vedem că există o asemenea parcare, într-un loc care pare uitat de tehnologia modernă, fiindcă denotă spiritul de inițiativă a administratorilor locali, care sunt interesați de sporirea turismului local. Pentru niște bucureșteni, care au coșmarul lipsei unui loc de parcare, existența unei asemenea facilități "îi dă aripi".Și, evident, îi impulsionează și pe alții să opteze pentru Băile Olănești, într-un viitor concediu. Cel puțin, au un loc de parcare asigurat și sigur (parcarea e păzită și luminată). 

Lângă parc există două punți, unde vara ființează restaurante. Iarna, priveliștea ne oferă o cascadă înghețată

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!