Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 22 martie 2011

De la Diham la Poiana Izvoarelor

După ce ne-am odihnit, a trebuit să ne gândim că se face destul de târziu și că trebuie să ne întoarcem spre mașina care ne așteaptă, răbdătoare, la cabana Gura Diham. Dar de ce să ne întoarcem pe același traseu? Ei bine, am urmat traseul spre cabana Poiana Izvoarelor (1455 m), care trecea pe la Pichetul Roșu (o poieniță unde se bifurcă trei trasee). 


După câțiva metri de mers, ne-am întâlnit cu un timișorean poreclit "Moțu". Un domn la vreo 60 de ani, care se afla la Pârâul Rece de trei săptămâni. Primind tratament pentru nevroză, la sanatoriul de la Pârâul Rece, excursionistul nu pierdea timpul. De când era în zonă, colinda munții și, astfel, ne-a oferit informații prețioase în legătură cu traseul nostru. În fiecare dimineață, lua micul dejun, apoi pornea la drum. Rata prânzul, dar se întorcea la cină (pe la ora 18), cu forțe proaspete și cu un bagaj de amintiri consistent. Laudele noastre sincere pentru un pensionar activ!

De la Diham până la Poiana Izvoarelor faci cam o oră, iar de la Pichetul Roșu mai ai 10 min. Ajunși la cabană,  am făcut un scurt popas pentru a admira poiana, dar și panorama spre Munții Baiului. Dar răgazul ne-a fost întrecut de lătratul unor dulăi destul de fioroși așa că am pornit la drum, fără a mai apuca să imortalizăm cabana. Dar, ca să îți hrănim curiozitatea, adăugăm o imagine de pe carpati.org.Până la Gura Diham parcurgi un traseu abrupt, timp de 45 de minute, iar la un moment dat te intersectezi cu prima bifurcație pe care ai întâlnit-o la dus. La cabana Gura Diham, forfota de dimineață a apus, doar câteva mașini mai ocupau parcarea. Ne-am întors pe același drum hurducăit, lăsând în urma noastră o duminică perfectă, în care ne-am reîncărcat bateriile și ne-am delectat cu niște imagini care ne vor rămâne, mereu, în amintire.

Dacă ai parcurs şi tu acest traseu, dă-ne de ştire printr-un comentariu la acest articol. Suntem curioşi să vedem cum ţi s-a părut, pentru că nouă ne-a plăcut muuult!

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!

6 comentarii:

 1. am facut si noi traseul Gura Diham - Poiana Izvoarelor - Diham de 8 martie iar de la Poiana Izvoarelor la Diham noi am facut poteca...o experienta extraordianra:)

  RăspundețiȘtergere
 2. Noi am mai mers o data anul acesta, in week-end-ul imediat urmator (10-11 martie: http://hai-la-bord.blogspot.com/2012/03/diham-busteni-via-poiana-costilei.html). Inseamna ca voi ne-ati facut poteca:D Multumim, ca altfel nu aveam cum sa ne intoarcem pe o bucata din traseul ala;)

  RăspundețiȘtergere
 3. data viitoare poate ne intalnim...am vizitat asa multe locuri anul trecut pe care le-am descoperit in povestirile voastre!ce frumos e sa te plimbi!!!

  RăspundețiȘtergere
 4. Asa e, e foarte frumos sa te plimbi. Ne-ar face mare placere sa ne intalnim. Tinem legatura;)

  RăspundețiȘtergere
 5. Cred (de fapt, sunt aproape sigura) ca domnul pe care l-ati intalnit si despre care ai scris mai sus este Ioan Joldes, sufletul unui grup foarte animat pe Facebook despre MUNTE.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Posibil, dar parea sa fie omul care habar n-are macar de existenta Facebook-ului, daramite sa-l foloseasca! Era, deci, un om fericit :)

   Ștergere