Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 19 martie 2011

Cabana Gura Diham, la poalele Bucegilor

13 martie 2011. O duminică nemaipomenită, după o lungă hibernare... Bucureștenii au invadat parcurile sau au fugit pe Valea Prahovei. Noi am ales a doua variantă, însetați de dorul de munte și de dorința de a parcurge un traseu montan. 

Drumul spre cabană

Ajunși în Bușteni, la câțiva metri de gară, observăm că mai multe autohevicule cotesc spre stânga, în direcția indicatorului postat pe partea dreaptă a DN 1: "Cabana Gura Diham 4 km". Le urmăm exemplul și, după ce lăsăm în urma noastră ultimele gospodării ale localnicilor, ni se deschide Valea Cerbului.


Un drum "acneic" (îmbelșugat cu gropi adânci umplute cu apa rezultată în urma topirii zăpezii) ne pune la grea încercare mijlocul de transport. Pentru a ignora "masajul" gratuit pe care-l primim de fiecare dată când roțile fac cunoștință cu o groapă sau denivelare, privim valea, care este, încă, acoperit cu un strat subțire de zăpadă. Vara, pe aici nu ai loc "să arunci un ac", căci turiștii invadează valea pentru a realiza tradiționalele grătare în aer liber. Acum, o singură mașină s-a încumetat să calce ultimele frânturi de mantie albă. Lângă ea, este o familie formată din 3 membri (părinții și un copil de maxim 5 ani). Pruncul se joacă prin zăpadă, râde și țopăie, spre marea satisfacție a părinților lui. Ne mutăm, rapid, privirea din nou spre drum, căci un nou crater își "cască" gura amenințătoare spre una dintre roți. Trecem cu brio de noul obstacol și, într-un final, ajungem la destinație, la 987 m. 

Cabana Gura Diham

Cabana este practic "acoperită" de parcarea arhiplină aflată în fața ei. D-abia se zărește deasupra capotelor care strălucesc sub razele soarelui. Coborâm și, cu o nerăbdare din ce în ce mai crescândă, sorbim cu nesaț harta din fața cabanei, care înfățișează traseele accesibile din acest loc. Planul stabilit de acasă este confirmat de hartă și noi pornim la drum. Destinația: Cabana Diham (1320 m).
NU RATA, MÂINE, CONTINUAREA POVEȘTII
EPISODUL URMĂTOR SE GĂSEȘTE AICI

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!