Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 14 februarie 2011

Unicat in Bucuresti: strada pe care nu au circulat niciodata masini!


Strada Xenofon, din sectorul 4 al capitalei, este situată vis-a-vis de intrarea, dinspre Fântâna Zodiac, în Parcul Carol (fostul Libertății). Ea face legătura dintre două artere: strada Constantin Istrati și aleea Suter. Pe ambele drumuri se circulă atâta pietonal, cât și cu automobilele. Pe Xenofon, însă, accesul este, a fost și va fi exclusiv pietonal. Poate părea o predicție prea îndrăzneață să spunem că, pentru totdeauna, doar pietonii vor circula pe aici, dar previziunea este pură realitate. De ce? 

Nu din cauza vreunui decret prin care se interzice accesul cu vehicule pe aleile vechi ale orașului, ci dintr-un motiv mai practic: strada are trepte! O plimbare pe singura stradă de acest gen din București este fascinantă. Cu peste 220 de ani de vechime și fostă promenadă a aristocrației autohtone, drumul este divizat în două secțiuni de trepte, unite de un mic culoar curbat. În dreapta te "lovești" de un zid gri, iar în stânga vezi curtea a doua familii. Rufele întinse la uscat și florile de la pervaz te însoțesc pe tot traseul. 


__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!

3 comentarii:

  1. interesant! n-am stiut ca exista o astfel de strada.cu siguranta voi merge sa o vad

    RăspundețiȘtergere
  2. E pe lângă gara Filaret! Toata zona dintre Patriarhie si gara filaret este foarte frumoasă:) Bucureştiul ascuns..

    RăspundețiȘtergere