Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 12 februarie 2011

Morarii au gradina


Dacă ești curios să afli vreo informație despre Parcul Morarilor, din București, probabil îți vei îndrepta căutările spre Google. Muncă în zadar!

Zilele acestea am dat un search cu termenii "parcul morarilor bucurești". Cum în ultima perioadă majoritatea știrilor despre parcurile capitalei sunt legate de retrocedări controversate și defrișări extensive, ne-am gândit că în primele pagini ale rezultatelor oferite de motorul de căutare să găsim vreo informație în acest sens. Nimic despre așa ceva. "Un semn bun", îți spui. Dar noi vroiam să aflăm istoricul parcului sau alte detalii interesante, pe care să le împărtășim cu tine. Pe prima pagină găsești doar hărți care te îndrumă cu exactitate spre grădina morarilor. Asta doar în două rezultate. Restul sunt exclusiv oferte imobiliare din zona Pantelimonului. OK... pagina nr.2. Anunțuri, anunțuri, anunțuri... STOP. Un link către un blog de turism. Sună promițător. Dăm click. Doar imagini. Frumoase, dar doar atât. Setea de cunoaștere ne măcina în continuare. Mai departe... anunțuri... Hei, un alt blog. Tot o ședință foto. Ce-i drept, nocturnă și de o calitate superioară. Bun...speranțe mai sunt. Alt blog. Tot o ședință fotografică și o îndrumare călduroasă: vizitați parcul, este o oază de liniște!

O ultimă căutare. Tot ce am aflat a fost: "Parcul Morarilor din Bucuresti, situat in zona Pantelimon - parc cu lac si padure, centru cultural, se organizeaza evenimente tematice, ziua copilului, targuri, expozitii. In Parcul Morarilor se afla Lacul Morarilor si Centrul Cultural "Mihai Eminescu".

Nu suficient, nu îndeajuns. De ce se numește "Parcul Morarilor?" De când "răsuflă" aer curat spre cartierul Pantelimon? Și alte întrebări ne invadează încă gândurile. Indiferent de ce anume nu cunoaștem despre acest "plămân" natural, vă recomandăm și noi să vă plimbați câteva minute pe aleile asfaltate. 
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!